Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Február 22-én ismét megrendezik a Városi Sportnapot

A jövő hét elejéig megkapják az oktatási intézmények és sportegyesületek a felhívásokat, a sportnap résztvevői az első korcsoporttól egészen a senior kategóriáig pályázhatnak a díjakért.

Két csoportra oszthatóak a február 22-i Városi Sportnap díjai. A Jósportoló-Jótanuló díjnál – mely nem összetévesztendő az állami Jótanuló-Jósportoló díjjal – a sporteredmény az elsődleges, de a tanulmányi eredmény is számít. Az általános iskolák alsó tagozatában a 4,5 feletti, a felsősöknél a 4,00 de a középiskolás korosztálynál is legalább a 3,5 feletti átlag szükséges az eredményes pályázathoz. A sporteredmény alapján kiosztásra kerülő díjak esetében eddig minden évben az országos eredménnyel rendelkezők kerülhettek a díjazottak közé.
Az említett állami elismerésnél szélesebb sportolói kört érint a vásárhelyi pályázat. Itt már az 1. és 2. korcsoportban is díjazzák a sportteljesítményt.

– A Hódmezővásárhelyen sportoló és tanuló diákok, felnőtt sportolók, sőt a senior sportemberek, csapatok, edzők, sportvezetők elismerését kívánjuk a Városi Sportnappal ünnepélyes keretek között még megtisztelőbbé tenni – mondta Horváth Zoltán, sportreferens.

A legkisebbektől kezdve korcsoportonként, fiú és lány kategóriában indulhatnak a diákok a Jósportoló-Jótanuló címért. Az egyetemisták, főiskolások mellett a felnőttek és a senior sportolók is kaphatnak díjat. Kategóriánként 6-6 díjazottat választ ki az Oktatási- Kulturális-, Ijfúsági- és Sportbizottság. Versenghetnek a résztvevők az év legeredményesebb utánpótlás-korú sportolója címért is, de különdíjakat, csapatdíjakat is kioszt majd a bizottság.

– A héten és a jövő hét elején kapják meg a felhívást az oktatási intézmények, illetve sportegyesületek, hogy megtehetik pályázati ajánlásaikat a jelöltekre vonatkozóan. Ezek után ül össze az Oktatási- Kulturális-, Ijfúsági- és Sportbizottság, és ők döntenek arról, hogy kik azok, akik elismerésben részesülnek – mondta Horváth Zoltán, sportreferens.

Szintén önkormányzati rendelet szabályozza, hogy minden évben két olyan sporttekintélyről is dönt bizottság, akik szakmai múltjuk alapján felkerülhetnek a Hódtói Sportcsarnokban lévő „Akikre büszkék vagyunk” táblára.

A díjazottak az erkölcsi elismerésen kívül összesen több százezer forint értékben vásárlási utalványt kapnak. A helyi vállalkozók felajánlásait csak sportszerekre lehet fordítani.

Megszakítás