Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fedett helyre kerül a baromfi piac

Hamarosan birtokba vehetik az árusok az új baromfi piacot. A terület alapozása még tavaly megtörtént, a napokban pedig már a vázszerkezettel is elkészültek.

Miután az önkormányzat átvette a piac üzemeltetését, lakossági fórumokat szerveztek, hogy felmérjék, milyen változtatásokra van szükség a területen. Ekkor merült fel az igény, hogy a baromfi piac számára egy új helyszínt alakítsanak ki, mert a korábbi már alkalmatlanná vált az árusításra.

– Kiválasztottunk egy új helyszínt a piac Epres kert felőli részénél, amelyet még tavaly lealapoztunk, a napokban pedig elkészült a vázszerkezet, és hamarosan rákerül a tető is – mondta el Magyar József, a Városellátó Non-profit Kft. ügyvezetője, aki azt is hangsúlyozta: a jelenlegi nyitottal ellentétben, fedett árusító helyet hoznak létre.

Az új, hatvan négyzetméteres területen körülbelül tizenöten árulhatnak majd egyszerre, számukra asztalokat is biztosítanak. A baromfi piac várhatóan március végére készül el. A régi helyszínen pedig kerékpár tárolót fognak kialakítani.

Megszakítás