Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fejlesztésekről döntöttek a székkutasi képviselők

Számos, a település életét alapjaiban meghatározó pályázatról döntöttek tegnap a székkutasi testületi ülésen. A közgyűlés a tervezett fejlesztések megvalósítására jelentős mértékű támogatásokat igényel.

A székkutasi képviselőtestület a tegnapi közgyűlésen döntött arról, hogy támogatási igényt nyújt be az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok megsegítésére létrehozott alaphoz. A település a pályázattól 39 millió forintot remél.

Az ülésen a testület tagjai a belső ellenőrzés munkájáról hallgattak meg beszámolót, amit egyhangúan fogadtak el, de szó esett arról az Európai Uniós pályázatról is, amelynek köszönhetően 1,6 milliárd forintos beruházással a kistérségben, így Székkutason is jelentősen javul majd az ivóvíz minősége. Ennek során a faluban is több új, nagy kapacitású és jobb minőségű kutat fúrnak, valamint arzén- és ammónia-mentesítik a meglévő vízkészletet és hálózatot.

A képviselők többek között arról is határoztak, hogy pályázatot nyújtanak be szennyvízcsatorna hálózat kiépítésére. A fejlesztés összértéke 1,2 milliárd forint. Létrehoztak egy új önkormányzati Kft.-t, amely a beruházás előkészítését és megvalósítását hivatott ellátni. A társaságban dolgozók mindegyike társadalmi munkában, tiszteletdíj nélkül látja el a feladatokat – tudtuk meg Szél István polgármestertől, aki hozzátette az önkormányzat másfél millió forintot különített el járdaépítésre.

Kiderült az is, hogy a régi iskolaépület fenntartását átadják a katolikus egyháznak, ahol elsősorban kulturális és civil rendezvényeket tartanak majd.

Megszakítás