Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felajánlották a tiszteletdíjukat a fideszes képviselők a zongoravásárláshoz

Egy havi tiszteletdíját ajánlotta fel a közgyűlés fideszes képviselőcsoportja a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ új zongorájának megvásárlásához. Az adományokból már közel két és fél millió forint gyűlt össze. Dr. Havasi Katalin és Hegedűs Zoltán települési képviselők arra buzdítják a vásárhelyieket, támogassák a város kulturális életét.

A minőség, az igényesség és a szépség érvényesült az elmúlt évek kulturális fejlesztésein – mondta dr. Havasi Katalin a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A felújított intézmény egy új dimenziót nyitott meg a város kulturális életében, de az építészeti megoldások és a modern hangtechnika nem elég, hiszen a hangversenyteremnek a zongora a lelke – véli a képviselő, aki szerint egy kristálytiszta hangú zongora ösztönző erőt jelenthetne a zeneszerető gyerekek számára.

– Akik a karácsonyi készülődésben jelképesen a város karácsonyfája alá szeretnének tenni, támogassák ennek a különleges koncertzongorának a megvásárlását azért, hogy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ hangja méltó legyen Vásárhelyhez, ez a hang a vásárhelyiek hangja lehessen, és a mi hangunk a legszebb hang lehessen – mondta dr. Havasi Katalin települési képviselő.

A vásárhelyi képviselőtestület 10 fős fideszes képviselőcsoportja a kezdeményezés mellé állt és anyagilag is támogatja a zongora beszerzését.

– A közgyűlés jobboldali, Fideszes csoportja úgy döntött, hogy egy havi tiszteletdíját ajánlja fel erre a nemes célra. Ez azt jelenti, hogy közel 900 ezer forintot ajánlottunk fel, amely bruttó összeg, ebből az adók és a járulékok levonása után több mint 600 ezer forint marad zongorára. Ezzel együtt a felajánlások már megközelítik a két és fél millió forintot. Eddig közel 90-en adakoztak és ajánlottak fel pénzbeli támogatásokat a zongora megvásárlására. Többségében magánszemélyek a felajánlók, nekik, és minden felajánlónak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani – mondta Hegedűs Zoltán települési képviselő.

Megszakítás