Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felhívás Hódmezővásárhely lakosaihoz és a vendéglátó egységek üzemeltetőihez

covid

Magyarország Kormánya a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet kihirdetésével a vendéglátó egységek működését is érintő szabályokat hozott: a vendéglátó üzletben
• csak az ott foglalkoztatott személyek tartózkodhatnak
• más személyek csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében léphetnek be és csak az ehhez szükséges időtartamig tartózkodhatnak az üzlet területén.
A fenti korlátozás kiterjed a vendéglátó üzlethez tartozó kerthelyiségre is!
Felhívjuk továbbá a lakosság és a vendéglátó egységek üzemeltetőinek figyelmét, hogy a 37/2020. (VI.27.) önkormányzati rendelet 7. § (3) bekezdése alapján közterületen tilos a szeszesital fogyasztása.
 
A járvány elleni védekezés első ütemében meghozott, a lakosság ellátása céljából végzett üzleten kívüli kereskedelmi tevékenységre vonatkozó szabályok ismét hatályosak, azaz az ilyen tevékenység bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytatható a vendéglátó üzlettel, illetve napi fogyasztási cikket értékesítő üzlettel kötött szerződés alapján.
Tájékoztatjuk továbbá Hódmezővásárhely lakosságát, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10.) Korm. rendeletben kapott felhatalmazás alapján az alábbi közterületeken, nyilvános helyeken kötelező a maszk viselése:
• a vasúti-, (Népkerti megálló és a Nagyállomás) és a buszpályaudvar területén
• a buszmegállók területén
• a piac teljes területén.
Az erről szóló önkormányzati rendelet a mai napon délután elérhető lesz az önkormányzat honlapján.
 
A saját maguk és mások egészségének megvédése érdekében azonban olyan közterületeken is javasoljuk mindenkinek a maszk viselését, ahol nem tartható be biztonságosan a másfél méteres egymás közti távolság.
Megszakítás