Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fellobbant a második láng a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt

Ezúttal Vágó János gyújtotta meg az adventi gyertyát. A Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola növendékei ünnepi műsorral készültek és átadták a Rotary-ösztöndíjakat is.

 

A hideg idő ellenére többen eljöttek az eseményre. A második gyertyát Vágó János települési képviselő gyújtotta meg, aki beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnep alkalmából különösen figyeljünk oda egymásra.

„Az advent jelentése az eljövetel, a megérkezés, a boldog várakozás öröme. Megérkezni és türelemmel várakozni. Milyen egyszerűnek tűnik mindez, milyen könnyű kimondani, de milyen nehéz ezt a nyüzsgő és rohanó világunkban magvalósítani. Mert olyannyira elfoglalnak minket a hétköznapokban a feladatok, a kötelezettségek, a világnak való megfelelés kényszere, hogy amikor egy kissé lassítani kellene, és szeretteink felé fordulni, bizony csak nagyon nehezen vagyunk képesek a megállásra, az odafigyelésre.” – mondta Vágó János.

A második a remény gyertyája, amit Bardócz-Tódor András, unitárius lelkész áldott meg egy közös imával. A Rotary hódmezővásárhelyi szervezetének tagjai nem egy külön rendezvény keretében, hanem minden advent vasárnap átadnak néhány ösztöndíjat. Ez alkalommal 7 tanuló kapta meg a támogatást.

„Idén 51 pályázat érkezett 7 középiskolából, melyek közül 22 nyertest választott ki a klub tagjaiból összeállított bírálóbizottság. A döntés szerint egyenként 50 ezer forint ösztöndíjat fizetünk ki ebből az alkalomból. A bírálat során fontos számunkra a rászorultság és a tehetség bemutatása, de nagyon figyelünk a felhasználás ésszerűségére is” – fejtette ki Vígh Róbert, a Rotary Club Hódmezővásárhely tagja.

Műsorral készültek a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola növendékei, később a Be Happy és az Ördögfű zenekar lépett színpadra. A következő gyertyát Benkő Zsolt önkormányzati képviselő gyújtja meg december 17-én, vasárnap.

Megszakítás