Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Félmilliárd forintból újul meg három belterületi gyűjtőút Vásárhelyen

Közel félmilliárd forintból újul meg három belterületi gyűjtőút Vásárhelyen. A Madách, a Hóvirág, valamint a Hódtó utcák felújítását érintő projekt 2013. augusztus 30-án fejeződik be.

Egy 2012 januárjában nyert DAOP pályázatnak köszönhetően újul meg a belterületi gyűjtő utak közül a Madách, a Hóvirág, valamint a Hódtó utca Vásárhelyen.

– Európai Uniós, úgynevezett DAOP pályázatot nyertünk, közel félmilliárd forint értékben. Ez három jelentős utcát fog érinteni, a Hódtó utcát a Bagolyvártól a Tesco körforgalomig, a Hóvirág utca teles útszakaszát és a Madách Imre utcát – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

A 90% százalékos finanszírozottságú pályázat keretében zajló felújítási munkálatok a három útszakaszon egyidejűleg kezdődtek meg.

– A Hóvirág utcán 870 méteres szakaszon a teljes pályaszerkezet felújításra kerül. Az elöregedett aszfaltburkolat szükség szerint megerősítésre kerül, a teljes út új aszfaltburkolatot  kap 8 méter szélességben – mondta Szilágyi Tamás, szakmai tanácsadó.

A süllyesztett szegély kiépítésére is sor kerül, emellett stabilizált padkát helyeznek el, fedett buszvárókat alakítanak ki, illetve a buszmegállók peronszigetei is megújulnak.

A Madách Imre utcán 240 méter hosszúságban zajlanak a felújítási munkálatok, az előzőekhez hasonló műszaki tartalommal. Itt kerékpáros nyomvonalat is létrehoznak. A Hódtó utcán 515 méter hosszan és 7 méter szélességben újítják fel az utat. A Tóalj, a Kaszap, valamint a Hódtó utca kereszteződése és a szervizút közt három méter széles járdát is építenek, a buszváró biztonságos megközelítése érdekében.

A pályázat során megújulnak a bejárók átereszei, valamint a csapadékvíz-elvezető hálózat. 1000 cserjét és őshonos fafajtát ültetnek, 3000 négyzetméter területet füvesítenek, illetve a Hóvirág és Ipoly utcák által közrefogott területen padokat, hulladékgyűjtőket tesznek ki.

Megszakítás