Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felújítják a 47. számú főutat Békéscsaba és az megyehatár között

Folyamatban van a 47. számú főút felújítása Békéscsaba, Orosháza és a megyehatár között, a nyertes kivitelező augusztus közepén kezdi el az aszfaltburkolat bontását – mondta el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő társaság kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére.

Loppert Dániel kiemelte: a beruházás több mint 54 kilométer hosszúságban érinti a Debrecen-Szeged közötti 47-es főutat Békés és Csongrád megyében. Az autósok és a kerékpárosok 2015 év végén már a felújított úton közlekedhetnek.

A Békéscsaba elkerülő-Orosháza elkerülő-Hódmezővásárhely szakaszt felújítják, Békés megyében 34,4 kilométer hosszúságban, Csongrád megyében 19,7 kilométeres szakaszon kiszélesítik és megerősítik a burkolatot az EU előírásoknak megfelelően. A beruházás keretében kerékpárutak is épülnek.

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, uniós források segítségével valósul meg. A békés megyei szakasz beruházási költsége 8,94 milliárd forint, a Csongrád megyei szakasz 7,94 milliárd forintba kerül.

Békés megyében a főút korszerűsítésével párhuzamosan felújítják a MÁV vasúti felüljárót Orosházánál, a Szarvas és Mezőhegyes közötti szakaszon. A főút mellett 28 kilométer hosszú új kerékpárutat építenek, és korszerűsítik a főút átkelési szakaszát Csorvásnál. A tömegközlekedési megállókat 17 helyen újítják fel.

A csongrádi szakaszon kétirányú kerékpárutat építenek, valamint kerékpároshidat a Kakasszéki-csatorna felett. A tömegközlekedési megállóhelyeket 27 helyen újítják fel.

A csongrádi szakaszon a fakivágás és a cserjeirtás augusztus végén indul, a nyertes kivitelező a burkolat bontását szeptemberben kezdi el – mondta Loppert Dániel.

(MTI)

Megszakítás