Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felújítják a görögkeleti kápolnát

Hétmillió forint önkormányzati támogatással újítják fel Hódmezővásárhely görögkeleti kápolnáját. A mára igen rossz állapotba került épület renoválása elengedhetetlenné vált, hiszen két évtizede nem újították fel.

1870-ben épült a vásárhelyi görögkeleti és katolikus temető találkozásánál lévő kápolna. Akkor görög családok adományából emelték az épületet, amelyet 20 éve nem újítottak fel, így szükségessé vált annak renoválása. A görögkeleti egyház anyagi helyzete azonban nem teszi lehetővé az egyre sürgetőbb munkát, így a hódmezővásárhelyi önkormányzat hétmillió forinttal finanszírozza a tatarozást.

– A beruházás során az épület szigetelése, vakolatjavítása új téglaburkolatok elhelyezése valósul meg, ezen kívül a tetőszerkezet felújítására is sor kerül. A fa szerkezet átvizsgálása után új fémlemez fedés elkészítését végzik majd a munkások és a torony teljes rekonstrukciója is megvalósul – mondta Mucsi László a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

A tervek szerint az épület teljes vízmentesítését is elvégeznék, sőt a kápolna környezetét is rendeznék, melynek keretében téglajárdát építenének, sőt még a nyílászárók mindegyikét is kicserélnék. A kivitelezés május végén, június elején kezdődhet és várhatóan a nyár végére fejeződik be.

Megszakítás