Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felújítják a sportcsarnokot, befedik a műfüves pályát

Elkezdődött az 1990-es években épült Hódtói Sportcsarnok felújítása Hódmezővásárhelyen. A tető rekonstrukciója mellett korszerűsítik a világítást, valamint a kiszolgáló helyiségeket. Párhuzamosan a városi stadiont is fejlesztik, befedik a műfüves pályát. Ugyanitt rekortán atlétikapályát terveznek.

127 millió forintot fordít a Hódtói Sportcsarnok rekonstrukciójára a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány a Társasági Adókedvezményből (TAO). Június 30-áig felújítják a tetőt, a komplett világítást, illetve a kiszolgáló helyiségeket. Folytatásként a TAO-ból többek között padlófelújítást is terveznek, 70 millió forintból.

Az önkormányzat pályázik az épület teljes energetikai korszerűsítésére is, 500 millió forintra. A beruházás viszont a sportcsarnok szomszédságában lévő Németh László Gimnázium, Általános Iskolát is érintené, és 2018-ra készülne el – közölte Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere.

Tavaly a városi stadionban egy 60×30-as műfüves pálya épült, amelyet az idén befednek.

– A csarnokban csak világítás lesz, hogy a késő őszi, kora tavaszi időszakban is használhassák a futballisták. Így több időt tudnak majd a stadionban edzeni, nem kell bérelni termeket – mondta Fekete Ferenc önkormányzati képviselő, az alapítvány elnöke.

Több mint 300 gyermek focizik a városban. Elindult a Szent István Általános Iskola futballosztálya, ezért is fontos az infrastruktúra fejlesztése. Tervezik a bejárat teljes felújítását, a 30 milliós beléptető rendszer kiépítését és lefednék a lelátót. A 2016-17-es évben a 300 millió forintos beruházáshoz, 30% önkormányzati önerő kellene, erről a közgyűlés dönt majd.

Megszakítás