Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felújították a Csongrád Megyei Kormányhivatal tizenhat épületét

Felújították a Csongrád Megyei Kormányhivatal tizenhat épületét, az 1,2 milliárd forintos, részben uniós támogatásból megvalósult fejlesztést szerdán Hódmezővásárhelyen adták át.

 

Juhász Tünde kormánymegbízott az ünnepségen elmondta, a munkálatok a megye valamennyi járását, összesen kilenc települést érintettek. A rekonstrukció részeként új hőszigetelést és ablakokat, energiatakarékosabb világítást, illetve napkollektorokat vagy napelemeket kaptak a középületek. A beruházások közül az egyik legnagyobb Hódmezővásárhelyen történt, ahol három épület energetikai korszerűsítése zajlott le. Az 5 hektáros területen évtizedek óta agrárhatósági tevékenység folyik, az elmúlt évek átszervezésének köszönhetően ide kerültek azok a szolgáltatások, amelyek a legtöbb ügyfelet érintik, továbbá az ingatlanon alakították ki a kormányhivatal 1500 négyzetméteres központi iratraktárát – tudatta a kormánymegbízott.

 

Dékány Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatóhelyettese közölte, felújították a szervezet növényvédőszermaradék-analitikai laboratóriumát, amely a regionális feladatok mellett országos szinten felelős a fűszerek, gyümölcslevek és szárnyasok vizsgálatáért.

 

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi alpolgármester kifejtette, a város földrajzi és gazdasági szempontból a megye agrárközpontja. Az elmúlt évek integrációs munkájának köszönhetően az agrárigazgatás központja is Hódmezővásárhelyre került, így a gazdák helyben, gyorsan, hatékonyan, és immár felújított épületekben tudják intézni ügyeiket

 

Forrás: MTI

Megszakítás