Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Felülvizsgálták a szavazóköröket

Minden év január 31-éig a Helyi Választási Iroda vezetője felülvizsgálja, hogy a hódmezővásárhelyi választókörök megfelelnek-e a törvényi előírásoknak. Vásárhely szavazókörei nem változtak, csupán névváltozások történtek: az 50 szavazókörből 28 esetében.

Az 1997. évi 100. törvény rendelkezése alapján a Helyi Választási Iroda vezetőjének – aki Vásárhelyen dr. Korsós Ágnes címzetes főjegyző – évente kötelessége a helyi szavazókörök sorszámát, területi beosztását, illetve a szavazóhelyiségek címét felülvizsgálni.

– A szavazókörök száma, területi elhelyezkedése nem változott és a címük sem, csupán az elmúlt években bekövetkezett intézményi változásokból eredendően az egyes szavazókörök megnevezése változott – tájékoztatott dr. Ambrus Norbert, az önkormányzat jogi irodájának vezetője.

Az általános iskolák az óvodákkal integrálásra kerültek, így például a Varga Tamás Általános Iskola új neve a Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda lett, ezért a szavazókör megnevezése is megváltozott. Összességében 28 esetben került sor ehhez hasonló névváltoztatásra.

Megszakítás