Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fennállásának 60. évét ünepelte a SZEFO

A többségében megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Szegedi SZEFO Zrt, illetve első jogelődje tegnap ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját. Az eseményen részt vett Soltész Miklós szociális –és családügyért felelős államtitkár is, aki többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a SZEFO itteni telephelyén hatvan fő alkalmazását segítik. Így városunkban januártól összesen 90 megváltozott munkaképességű ember dolgozhat.

Hódmezővásárhelyen az elmúlt években központi kérdést jelentett a munkahelyteremtés, különösen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása – hangsúlyozta Almási István polgármester azon az eseményen, amelyet a SZEFO Zrt. alapításának 60. évfordulója alkalmából rendezett a Bocskai utcai telephelyen. Ebben a folyamatban ugyanis új fejezetet nyitott a szegedi cég, amely jelenleg 125 megváltozott munkaképességű embert alkalmaz, és ezt a létszámot jövőre tovább szeretné emelni.

– Hódmezővásárhely is csatlakozott decemberben a Jobb velünk a világ 2013-as programhoz, amelynek keretében vállaltuk további megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását. A SZEFO Zrt-nek köszönhetően tehát Hódmezővásárhelyen közel 450 megváltozott munkaképességű személy számára tudunk munkalehetőséget biztosítani – mondta Almási István polgármester.

A SZEFO ZRT. 60. évfordulójára rendezett ünnepségen Soltész Miklós szociális és családügyekért felelős államtitkár is részt vett, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a megváltozott munkaképességűek támogatására 2013-ban több pályázatot is elindított a kormány. Az egyik most zárult le, bár ezt a korábbi években is meghirdették, de idén egységesítették. Az államtitkár bejelentette, hogy ebből az állam jövőre Csongrád megyében 450 millió forint összértékben 413 fő alkalmazását tudja segíteni. Ugyanakkor egy másik pályázat a SZEFO Zrt. számára is további támogatást tesz lehetővé.

– Az a munka, amit Kiss Sándor Csaba vezérigazgató és Almási István polgármester elindítottak, érdemes arra, hogy támogassuk, és miután most 60 éves a SZEFO Zrt. úgy döntöttünk, hogy, ha jelképesen is, de 60 fővel mindenképpen jövő év első negyedévében növelni fogjuk a foglalkoztatottak számát egy újabb pályázat segítségével.

Kiss Sándor Csaba, a SZEFO Zrt. vezérigazgatója a támogatás kapcsán kiemelte: a 60 főn kívül a túlórák számának csökkentése, és a piaci megrendelések határidőre való teljesítése érdekében további 30 varrónőre is számítanak. Így 2014-ben összesen 90 fővel bővülhet a vásárhelyi fiókhelyen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása.

Megszakítás