Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fodrász bronzérem a szakmunkások Eb-jén

Bronzérmet szerzett Szöllősi-Vágó Éva fodrász a göteborgi EuroSkills versenyen. A fiatal tehetség Hódmezővásárhelyen tanulta a szakmát. A szakmunkások Európa-bajnokságán 3 nap alatt 6 versenyszámot teljesített.


Harmincöt szakmában 28 ország mintegy 500 fiatal szakmunkása mérte össze tudását a göteborgi EuroSkills versenyen, ahol 16 magyarból 7 állhatott dobogóra. Köztük Szöllősi-Vágó Éva fodrász, aki az egyik vásárhelyi fodrászszalonban tanulta a szakmát, és bronzérmet szerzett a szakmunkások Európa-bajnokságán. 

– Hosszú haj kategóriával kezdtünk. Ez egy olyan frizura, amiben sem hullámcsat, sem babahajtű, semmi nincsen, csak a lakk meg a technikák tartják össze. A másik versenyszámom a modern klasszikus volt, ami nagyon jól sikerült. Én nagyon szépnek találtam és a zsűri is annak találta, hála Istennek!  – mondta Szöllősi-Vágó Éva fodrász. 

A tehetséges fodrász az elődöntőt is végig küzdve 9 hónapig készült felkészítő tanárai: Cseh István, Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna és Meszlényi Tamásné mesterfodrászok segítségével a versenyre. A bronzérem egyébként mentesítette a mestervizsga gyakorlati része alól. Így mindössze háromévnyi fodrászkodás után már csak az elméletet kell teljesítenie ahhoz, hogy a szakma mestere legyen. 

A göteborgi záró eseményen a svéd házigazdák egyébként a 2018-as budapesti EuroSkills-t szervező Magyarországnak adták át a stafétabotot, így a legtehetségesebbek hamarosan hazai pályán bizonyíthatnak.

Megszakítás