Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

22-EN FORDULTAK A POLGÁRMESTERHEZ A FOGADÓÓRÁN

fogadoora

Dr. Márki-Zay Péter ma délelőtt hosszabb idő után először tartott újra lakossági fogadóórát, ez az érdeklődők magas számában is visszatükröződött.

Hasonlóan a korábbiakhoz, a legtöbben most is szociális, munka- illetve lakásügyben fordultak segítségért a polgármesterhez. Mint korábban hírt adtunk róla, az önkormányzati lakások kezelését immár a HVSZ Ingatlankezelő Részegysége (HVSZ IKR) végzi, ügyfélszolgálatuk a városháza épületének Hősök tere felőli oldalán található, ezen belül az egyes ablaknál lehet regisztrálni. Ez a nyilvántartásba-vétel az előfeltétele annak, hogy valaki pályázni tudjon önkormányzati lakásra. Az IKR tájékoztatása szerint két-három héten belül több médiafelületen is lesznek meghirdetve kiadó lakások, ezekből azonban továbbra is kevés van.

Egy lakos azzal fordult a polgármesterhez, hogy rendelkezik ugyan saját házzal, de az lakhatatlan. A Kabinetiroda szintén jelenlévő roma referensétől azt a tanácsot kapta, probáljanak meg legalább egy helyiséget lakhatóvá tenni, nyáron talán ez könnyebben kivitelezhető és átmenetileg megoldást jelenthet.

Volt olyan, aki a parkolási rendszerrel kapcsolatban élt javaslattal, mely szerint a parkolás első órájának, a kórháznál kettőnek, ingyenesnek kellene lennie.

Egy hölgy pedig a piac fedett csarnokát venné bérbe a várostól, hogy ott zenés-táncos rendezvényt szervezzen az érdeklődőknek.

Megszakítás