Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fokozott rendőri ellenőrzés volt a hétvégén a belvárosban

Fokozott ellenőrzést rendelt el Hódmezővásárhely rendőrkapitánya a péntek és szombat estékre a szórakozóhelyek környékére. Ennek eredményeként a mostani hétvégén nem történt erőszakos, garázda jellegű bűncselekmény, 28 fővel szemben azonban szükség volt rendőrségi intézkedésre.

A közterület rendjének fenntartása, a belvárosban élők nyugalmának biztosítása érdekében fokozott ellenőrzést rendelt el valamennyi péntek és szombat estére a szórakozóhelyek környékére Hódmezővásárhely rendőrkapitánya. Az önkormányzat által nyújtott pénzügyi támogatás terhére elrendelt fokozott ellenőrzés során a rendőrség a jövőben folyamatos jelenlétet biztosít a belvárosi szórakozóhelyek környékén. A végrehajtásban a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság állománya mellett részt vett a Csongrádi Rendőrkapitányság két rendőre az általuk vezetett kutyával, valamint a polgárőrség és a közterület-felügyelet munkatársai.

– Az intézkedés célja az erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzése, megszakítása és az elkövetők elfogása. Az akcióban az egyenruhások kiemelten lépnek fel a lakók nyugalmát megzavaró csendháborítókkal, a közterületeken alkoholt fogyasztókkal, illetve rongálókkal szemben. A rendőrség ezzel a lakossági fórumokon, valamint a kapitányságon tett bejelentésekben elhangzó jogos állampolgári panaszokra reagál – tájékoztatott dr. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

A fokozott ellenőrzés eredményeként Hódmezővásárhelyen pénteken és szombaton nem történt erőszakos, garázda jellegű bűncselekmény. A rend őrei 11-11 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot csendháborítás, illetve köztisztasági szabálysértés miatt, 4 embert pedig feljelentettek a jegyzőnél közterületi alkoholfogyasztás miatt. Két főt azért állítottak elő, mivel megtagadták személyazonosságuk igazolását, illetve ellenszegültek a jogszerű rendőri intézkedésnek.

Megszakítás