Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fórumot tartott Szikáncson Benkő Zsolt

Lezajlott Szikáncson a kátyúzás, és várhatóan júniusra elkészül a buszmegálló és környéke is. A közterületek rendbetétele érdekében felhívást intézett Benkő Zsolt képviselő a település lakóihoz.

Lakossági fórumot tartott Szikáncson Benkő Zsolt képviselő. Ezen a héten zajlik a lomtalanítás, aminek kapcsán a képviselő felhívta a figyelmet, hogy csak a lomok elhordásának napján tegyék ki a megunt holmikat a szikáncsiak, így ugyanis elkerülhető, hogy már előző este széthordják azokat az arra járók. A Dózsa György és a Petőfi utca járdája nagyon rossz állapotban van, de ha az ott élők kérik, az önkormányzattól lehet igényelni sódert, illetve homokot. A képviselő szerint érdemes lenne a szomszédoknak összefogni, így amellett, hogy elkészül a járda, egységes is lenne.

Tavaly elmaradt a külterületi települések kátyúinak kijavítása, így idén ott kezdődtek a munkálatok. Örömmel számolt be Benkő Zsolt arról, hogy hét eleje óta a szikáncsi utak is kátyúmentesek.

A képviselő felhívást intézett a lakosság felé a közterületek rendbetétele érdekében. Mint mondta: akinek évelős növényei kertjében elszaporodtak, az felajánlhatja arra a célra, hogy kiültethessék az utak mellé. A felhívást minden lakó megtalálja a postaládájában.

Benkő Zsolt kitért a Lázár János polgármester által kezdeményezett ivóvíz-minőség javító programra, amelynek köszönhetően Szikáncson is érezhető lesz a víz javulása.

Idén lesz hatvan éves a Szikáncsi Általános Iskola. Az évforduló alkalmából iskolatalálkozó és családi nap lesz várhatóan június végén, amely előtt a hagyományos gyermeknap is megtartásra kerül – mondta a képviselő.

A lakossági felszólalások közül többen az orvosi rendelő környékének rendbetétele-, a belvíz helyzet végleges megoldása-, valamint a közterületek karbantartása kapcsán tettek fel kérdéseket.

Megszakítás