Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Fórumra várták a piacon árusítókat

Újból fórumra várták a piacon árusítokat. A Városháza dísztermében megrendezett  megbeszélésen szó esett a kisállatpiac áthelyezéséről, a vízelvezetésről, a bejárati kapuk nyitvatartási idejéről és a kerékpárok kitiltásáról. Az árusok alapvetően elégedettek a változásokkal, de a napi működésben több dolgon finomítani kell.

Ismét fórumra várták a piacon árusítókat a Városháza dísztermébe. Az önkormányzat 2008 júlisában vette át a vásárterület üzemeltetését, azóta minden évben több alkalommal kerül sor egyeztetésekre, amelyeken az aktualitásokról, napi működési problémákról és a fejlesztéssel kapcsolatos kérdésekről esik szó.

Magyar József a piacot üzemeltető Városellátó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt időszakban több fejlesztés készült el és a működést alapvetően érintő szabályokat módosítottak az árusok kérésének megfelelően.

– Áthelyeztük a kisállatpiacot, amely így megfelelő körülményeket teremt az árusításhoz, az előző helyszínén pedig kerékpártárolókat alakítottunk ki. Felújítottuk a parkolókat, megoldottuk korábban problémás területek vízelvezetését – sorolta a fejlesztéseket Magyar József.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy két fontos változás történt a piac működésében: az egyikre jogszabályi módosulás következtében, a másikra az árusok kérésének hatására került sor.

– A parkolást érintő jogszabályok módosultak. A minimális parkolási egység 15 perc lett, így nem tudtuk hatályban tartani azt a kedvezményt, hogy minimum 2 órás parkolást egyben kiváltva féláron adjuk a jegyet. A 15 perces egység azonban lehetőséget teremt arra, hogy egy rövidebb látogatás alkalmával kisebb parkolódíjat fizessenek a vásárlók. A másik fontos változás helyi kezdeményezésre, az árusok kérésének megfelelően történt – folytatta Magyar József. – Az elmúlt időszakban sajnos rengeteg panasz érkezett a biciklisekre: balesetveszélyesen közlekednek, elsodorják az árut, az elektromos kerékpárok elterjedése pedig mindezt tovább fokozta. Az egyre szaporodó jelzéseknek engedve megtiltottuk a kerékpáros közlekedést a piac területén, csak azok vihetnek be biciklit, akik azt koruk, vagy egészségügyi állapotuk miatt nem képesek nélkülözni a mozgásukhoz, azt tolva támaszként használják a járáshoz és a csomagok szállításához – foglalta össze.

A fórumon az árusok alapvetően elégedettségüknek adtak hangot a fejlesztésekkel kapcsolatban, és számos javaslat érkezett a vásárok működésére vonatkozóan. Szó esett többek között az autósforgalom korlátozásáról, a piacon árusításhoz szükséges igazolványok ellenőrzésének metódusáról, valamint az ünnepi nyitvatartásról.

Megszakítás