Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Francia délutánt tartottak a HISZK Corvin Mátyás Tagintézményében

A diákok az ország kultúráját mutatták be az érdeklődőknek. A programon versekkel, táncos zenés produkciókkal, apró darabokkal léptek fel a tanulók.

A HISZK Corvin Mátyás Tagintézménye második alkalommal rendezte meg a francia délutánt, amelyre meghívást kaptak a város más iskoláiban francia nyelvet tanuló diákok is. A program célja, hogy a franciául tanuló diákok lehetőséget kapjanak tudásuk bemutatására. 

– A tanulók műsorokkal készültek, francia nyelven verset mondanak, zenei műsort adnak elő, és mesés jelenetekkel kedveskednek a közönségnek. Ezáltal nem csak a tanórák keretében, hanem egy kellemes délutánt eltöltve is számot adhatnak francia tudásukról, illetve a francia kultúráról – mondta Farkas Zsuzsanna, a Corvin Mátyás Tagintézmény igazgatója.

A fellépőknek egy anyanyelvi oktató tanította be a műsort, aki a város valamennyi középiskolájában tanítja a francia nyelvet.

– Nem volt könnyű felkészíteni a gyerekeket erre a gálára, hiszen különböző iskolákba járnak, nem ismerik egymást. Tekintetbe kellett venni, hogy ki mit fog előadni és arra is figyelni kellett, hogy milyen a gyerekeknek a nyelvi színvonala – mondta Justine Ducros, animátor.

A rendezvényt a Francia-Magyar Ifjúsági Alapítvány támogatta, a Francia Intézet attaséja pedig a nyelv és a kultúra terjesztése érdekében könyveket ajándékozott a résztvevő iskoláknak.

Megszakítás