Francia tanulmányútra indulnak a Corvin Mátyás Tagintézmény tanulói. Az
egyéves képzés után szakmai bizonyítványt kapnak a diákok. A külföldi
elméleti és gyakorlati képzés uniós támogatásnak köszönhetően valósul meg.
Az intézményben már tíz éve kapnak lehetőséget a vendéglátást tanuló
fiatalok, hogy külföldön szerezzék meg szakmai bizonyítványukat. Az egyéves
képzés alatt 10 hét elméleti oktatás mellett francia éttermekben és
szállodákban tölthetik el gyakorlati idejüket.
– Már 2001-óta tartjuk a kapcsolatot a szakmai iskolával. Minden évben
indulnak diákok abba a csoportba, ahol német, lengyel és cseh fiatalok is
tanulnak – mondta el Pótáriné dr. Hojcsi Zsuzsanna,
az iskola nemzeti kapcsolatainak koordinátora.
A kiutazás előtt egy hét gyakorlati és elméleti felkészítésen vettek részt a
diákok. A nyelvórák és a csoportos foglalkozások mellett számos szakmai gyakorlat
keretében ismerkedtek a francia ételek elkészítésének fortélyaival.
– Félek a csalódástól , kíváncsi vagyok és csak jóra számítok. A korábbi
években már ismerőseim is részt vettek hasonló képzéseken, ők biztatnak és
látnak el jó tanáccsal – mesélte Kosztyu Roland, diák.
A diákok az eltelt felkészítő hét zárásaként egy francia ebéddel látták
vendégül oktatóikat. A menüsor összeállításában fontos szerepet játszott a
fantázia, hiszen még a leves is a francia lobogó színeit mintázta.