Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gazdag programkínálat minden korosztály számára

Három helyszínen négy napig tartanak Hódmezővásárhelyen az Augusztus 20-i ünnepségsorozat alkalmából szervezett programok. A városi megemlékezés Szentmisével kezdődik, majd a Szent István téren közel 350 határontúli magyar tesz állampolgársági esküt. A programokat sajtótájékoztató keretében Almási István alpolgármester ismertette.

Hódmezővásárhelyen évek óta több ezren vesznek részt az Augusztus 20-i ünnepségsorozat rendezvényein. A programokat nem csak a helyieket, de az ország más városaiból érkező vendégek is látogatják. A Kossuth téri nagyszínpad mellett az Alföldi Galéria udvara, a borfesztivál pódiuma valamint a Szent István tér várja az ünnepségre érkezőket.

– Igyekeztünk idén is több helyszínen gazdag, változatos programot összeállítani, amely minden korosztály érdeklődési körének megfelel. Gondoltunk a legkisebb gyermekektől kezdve a fiatalokon keresztül a felnőttekig és az idősebbekig, mindenkire – tájékoztatott Almási  István alpolgármester.

Az ünnepi programok első napján néptáncbemutatók lesznek, valamint kezdetét veszi a VIII. Bor- és pálinkafesztivál. Szombaton vásárhelyi zenekarok fellépése, míg vasárnap Tolcsvay László szerzői estje, valamint könnyűzenei koncert színesíti a rendezvényt. Augusztus 20-án, a Szent István téren mintegy 350 határontúli magyar tesz állampolgársági esküt.

– Augusztus 20-án 9 órakor a Szent István templomban Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrál szentmisét. Ezt követően a Szent István téren folytatódik az ünnepség, ahol mintegy 350 határontúli magyar tesz állampolgársági esküt. A legtöbben Temesvárról, Óbecséről, Temerinből, Torontálvásárhelyről, Marosvásárhelyről, Adáról és Magyarkanizsáról érkeznek – mondta az alpolgármester.

Az ünnepségsorozat záró rendezvénye az operett gála a Budapesti Operettszínház előadásában, majd azt követően a 22 órakor a tűzijáték lesz.

../oldalak/augusztus-20-i-rendezvenysorozat-2012-7971A teljes program itt olvasható.

A koncertek plakátja itt tekinthető meg.

A részletes program .pdf formátumban innen töltjető le.

 

Megszakítás