Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gazdanap és gazdabál Hódmezővásárhelyen

Családi programok, sajtkóstolás, lovas felvonulás, bál – ez várja február 18-án, szombaton Hódmezővásárhelyen a Gazdanapra látogatókat. Az eseményt követően 106. alkalommal veszi kezdetét a hagyományos Gazdabál a Fekete Sas nagytermében.

Február 18-án szombaton egész napos programsorozat várja az érdeklődőket Hódmezővásárhelyen. A Gazdanap reggel 9 órától délután 2 óráig tart a vásárhelyi egyesület Petőfi utcai székházában, ahol a népi mesterségekbe engednek bepillantást, emellett a helyi termékek bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. A termelők méz, illetve juhsajt és egyéb tejtermékek kóstolására is várják a családokat. Ezt követően a lótartás egykori és mai helyzetét mutatja be a délutáni lovas program.

– A Gazdasági Egyesület lovasbandériumai a régi hagyományokat felelevenítve 15 órakor indulnak a Serház térről a Kálvin téren keresztül a Kossuth térre, ahol a kocsik, illetve a lovak bemutatása zajlik majd – mondta Benkő Zsolt egyesületi elnök.

A délutáni lovas felvonulás és bemutató 19 órakor a hagyományos Gazdabállal folytatódik. A program egyik érdekessége, hogy 1906-ban, a Fekete Sas a Gazdabállal kezdte működését és azóta is minden évben sor kerül az országos hírű rendezvényre. 

– Az idei évben a nyitótánc palotás lesz, majd fellép a Kankalin Néptáncegyüttes, valamint Gheorghita Orsolya mezzoszoprán bemutatóját hallgathatják meg az érdeklődők. Ezt követően zene és tánc lesz reggelig – ismertette a bál programját Benkő Zsolt.

A február 18-án, 19 órakor kezdődő bálra jegyeket a Gazdasági Egyesület Petőfi utcai székházában lehet vásárolni.

Megszakítás