Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gazdára talált a 19 kedvezményes telek

Valamennyi új-kishomoki kedvezményes telek gazdára talált Hódmezővásárhelyen. A Kiskert, Tücsök és Szikes utcák által határolt terület közművesítése jól halad, a leendő ingatlantulajdonosok hozzá is kezdhetnek az építkezéshez.

 

Az elmúlt bő 15 évben összesen 119 ingyen telket adományozott az önkormányzat 35 évnél fiatalabb, legalább 2 gyermeket nevelő családoknak Hódmezővásárhelyen. Új-Kishomokon pedig több mint 2,5 hektár területet osztottak fel 550-750 négyzetméteres telkekre, amelyekhez a pályázók sorsoláson juthattak. Valamennyi telek kedvezményes áron, 1 millió forintért kelt el.

 

– Legutóbb két új család adott be pályázatot a kishomoki támogatott telkekre, és így a Kiskert, Tücsök, Szikes utcák által határolt területen mind a 19 telek gazdára talált – mondta Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

 

Az elmúlt időszakban az önkormányzat mintegy 60 millió forintot költött a terület közművesítésére.

 

– Már elkészült a víz- és szennyvízrendszer. Folyamatban van, a vége felé jár a gázvezeték-hálózat telepítése, illetve a közeljövőben készül el a villamosítás is – tette hozzá.

 

A vásárhelyi családoknak 2 évük van arra, hogy álmaik otthonát megépítsék. A város fiatalokat célzó lakástámogatása egyébként egybeesik a kormány szándékával. A Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel, azaz a CSOK-kal az érintettek 10 millió forinthoz, vagy – kedvezményes hitellel – ennek a duplájához is hozzájuthatnak.

Megszakítás