Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Guiness-rekordkísérlet a Gyarmati Dezső Sportuszodában

Guiness rekord dőlhet meg szombaton, a 10 éves születésnapját ünneplő Gyarmati Dezső Sportuszodában. Az egy időben úszók új rekordjának felállításában bárki részt vehet, aki időben regisztrál a 10 órakor kezdődő úszóváltóra. Hódmezővásárhely mellett, a rekordkísérlet keretében több hazai városban is medencébe ugranak. A Magyar Úszás Napján, június 22-én a strandra és az uszodába a belépés egész nap ingyenes.

Az úszás a legeredményesebb olimpiai sportág Magyarországon, és a legnézettebb sportok között is a harmadik helyen áll. Az úszás rendkívüli népszerűségének hatására június 22-én először rendezik meg az országban a Magyar Úszás Napját, amelyhez a 10 éves évfordulóját ünneplő Gyarmati Dezső Sportuszoda is kapcsolódik. A rendezvény lebonyolítására, amelyet a Magyar Televízió élőben közvetít, négy kiemelt helyszínt választottak ki: Balatonfüredet, Budapestet, Debrecent és Hódmezővásárhelyt.

– Itt megpróbálunk egy úgynevezett Guinness rekordot is felállítani. Ennek az a lényege, hogy egy időben minél többen ússzanak Magyarországon – mondta Szentkereszty Szabolcs, a Hód Úszó Se elnöke.

A Guinness rekordkísérletbe nemcsak ez a négy helyszín kapcsolódik, hanem minden olyan település, ahol úszásra alkalmas vízterület van. Vásárhelyen a regisztráció reggel 9 órától veszi kezdetét.

– Aki erre az úszásra jelentkezik, az kap egy sorszámozott karszalagot. Ezzel biztosítani tudjuk regisztrációt. A rendezvény mottója az: hogy „mindenkinek a víz nyakig ér és ússz egy hosszt” – ez inkább a kicsikre vonatkozik, hiszen ez az úszás két és fél kilométer volna.

– Nem várom el mindenkitől, hogy ezt leússza, de legalább egy-két hosszt jó lenne, ha tudnának teljesíteni, hogy mindig forrjon a víz. A Samsunggal közösen szerveztük ezt az eseményt, 500 pólót hoztunk, és aki regisztrál, mindenki kap egy pólót – mondta Szentkereszty Szabolcs.

A Hód Úszó Se 140 versenyzője, a seniorokkal, a triatlonosokkal és a vízilabdásokkal kiegészülve összesen 350 fővel vesz részt a rekordkísérletben, de a lakosság jelentkezését is várják a szervezők.

A Gyarmati tíz éves jubileumán, június 22-én ingyenesen használhatják a strandot és az uszodát a látogatók. Emellett számos programmal kedveskednek az érdeklődőknek. Ezen a napon rendezik meg többek között az Országos Búvárúszó és Uszonyos Bajnokságot, de lesz vízi vetélkedő, sportbemutató, vízilabda mérkőzés és vízi mentő bemutató, valamint egyesületi vízi váltó is. A nap végén vizes póló verseny és vízi diszkó nyújt majd élményekben gazdag kikapcsolódást a kilátogatóknak.

Megszakítás