Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyermekkarácsony december 13-14-én

Idén is szeretné megörvendeztetni a hátrányos helyzetű gyerekeket az önkormányzat karácsony alkalmából a Fekete Sas nagytermében december közepén. A város arra kéri a helyi cégeket, a civil szervezeteket és magánszemélyeket, hogy felajánlásaikkal támogassák a kezdeményezést.

Hűen a hagyományokhoz az önkormányzat idén is szeretné megrendezni a gyermekkarácsonyt a Fekete Sas nagytermében december 13-án és 14-én. Szombaton délután, vasárnap pedig délelőtt várnák a hátrányos helyzetű gyerekeket.

– A 2 és 10 év közötti korosztálynak szeretnénk örömet okozni. Azokat a kicsiket és nagyokat megajándékozni, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. A városban megközelítően 1100 gyermeket – mondta Almási István polgármester. Hozzátette: a cél, hogy azoknak a gyerekeknek is emlékezetes legyen a karácsonyuk, akiknek ez egyébként otthoni környezetben nem biztos, hogy megadatna.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez a város számít a lakosság támogatására is.

– A helyi cégekhez, vállalkozásokhoz, civil szervezetekhez és magán személyekhez fordulunk, hogy felajánlásaikkal segítsék ezt az akciónkat. Minthogy évekkel ezelőtt is folyamatosan támogattak bennünket, most is erre szeretném kérni a vásárhelyi embereket, akik már többször bebizonyították az összefogás erejét – jegyezte meg Almási István.

Az adakozók a támogatást két módon jutathatják el az önkormányzat részére. A polgármesteri hivatal pénztárába fizethetik be adományaikat, vagy a 11500092-11080563 bankszámlaszámra – Gyermekkarácsony megjegyzéssel.

 

Megszakítás