Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyermekprogramok, táncbemutatók, gazda fórum és koncertek színesítették a Kishomoki Kavalkádot

Az Új-kishomoki Kavalkádon nem csak a gyerekeknek kedveskedtek változatos programokkal, de a felnőttek számára is, többek között gazda fórummal, táncbemutatókkal és koncertekkel készültek a szervezők.

A 10 éves Új-kishomoki Olvasókör Egyesületének szervezésében valósult meg a VI. Új-kishomoki Kavalkád, amelynek létrejöttét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium 530 ezer forintos támogatása is segítette. A rendezvény nyitányaként Almási István alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket.

– Ma Magyarországon azok az egyesületek tudnak fejlődni, előre lépni, akik a pályázati lehetőségeket ki tudják használni. Én úgy érzem, hogy ez a nap is ennek köszönhető. Szükség van a mai világban az ilyen napokra, hogy érezzük, együtt vagyunk, együvé tartozunk– mondta Almási István alpolgármester.

Délelőtt elsősorban a gyermekeknek kedveztek, hiszen aszfaltrajz-verseny, sportversenyek, lovas bemutató, kézműves foglalkozás, ugráló vár, és Molnár Imre bűvész műsora várta őket. A délután pedig a felnőtteké volt, ahol néptáncbemutató, az NRG tánciskola, majd Fogarassy Judit tánciskolájának bemutatója és koncertek várták az érdeklődőket. A rendezvény létrejöttét hosszas szervezőmunka előzte meg.

– Nagyon sokan szervezzük, vannak lelkes tagok, akiknek ugyanolyan fontos ez az egész összefogás, mint nekem vagy az elnökségnek. Így könnyű szervezni, ha sokan vagyunk, sokfelé osztjuk a munkát – mondta Miklós Anikó, az Új-kishomoki Olvasókör vezetője.

A programban helyet kapott a gazda fórum is, amelyen Benkő Zsolt települési képviselő, a Gazdasági Egyesület elnöke, az augusztus 31-éig nyitva álló pályázati lehetőségről, a tanyafejlesztési programról tájékoztatta az érintetteket.

– Az új-kishomoki tanyás ingatlanokban élőknek elmagyarázzuk azt, hogy miről szól a tanyafejlesztési program, és felhívjuk a figyelmüket, hogy a meglévő mezőgazdasági tevékenységüket, állatállományukat, vagy magának a tanyának a fejlesztését ebből a pályázatból el tudják végezni – mondta Benkő Zsolt.

Az este a Dodgem együttes, a G Jam Project, valamint a Traubi együttes koncertjével zárult.

Megszakítás