Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyermekversek növényekről, madarakról

A Pósa Lajos Gyermekkönyvtár olvasótermében tartottak rendhagyó irodalom órát az óbudai Krúdy Kör alkotócsoportjának tagjai, de Fehér József vásárhelyi szerző és Haranghy Géza költő is a rendezvény vendége volt, akik legújabb szerzeményeiket hozták el az ünnepi könyvhét alkalmából a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjainak.

Rendhagyó irodalom órát tartottak az ünnepi könyvhét alkalmából a Pósa Lajos Gyermekkönyvtárban. Kanizsa József költő, író a rendezvény házigazdája, negyedik éve van kapcsolatban a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola mostani negyedik osztályával, akik rendszeresen járnak az általa szervezett író – olvasó találkozókra. Kanizsa József most a Kúdy Kör óbudai alkotócsoportjának tagjaival érkezett, de meghívást kapott a rendhagyó irodalom órára két vásárhelyi szerző, Fehér József és Haranghy Géza is.

– Ezen az alkalmon is, mint általában az ilyen találkozókon, mindig az írók, költők legfrissebb verseivel ismerkednek a gyerekek. Ma is az itt jelenlévő négy vendég a legfrissebb verseit olvasta föl – tudtuk meg Nagy Katalintól, az olvasószolgálat csoportvezetőjétől.

A rendezvény célja, hogy az irodalom élő közegével ismertesse meg a gyerekeket, és olyan műveket mutasson be számukra, amelyek közel állnak hozzájuk.

– Ide a gyerekkönyvtárba gyermekversekkel szoktak jönni, ez a legjellemzőbb műfaj, de előfordul, hogy mesét is írnak. Természetről, növényekről, madarakról szólnak, ezek nagyon közel állnak a gyerekekhez – mondta Nagy Katalin.

A mai rendezvényen azonban nemcsak élményeket kaptak a gyerekek, hanem maguk is adtak, hiszen ők is szavaltak a vendégeknek. Voltak olyanok, akik a jelenlévő szerzők műveit hozták el, mások saját szerzeményeikkel szerepeltek.

Június 15-én, pénteken a Vásárhelyi Látóhatár legújabb számát mutatják be a Németh László Városi Könyvtárban.

Megszakítás