Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyógyászati segédeszközöket kapott az Erzsébet Kórház

Több millió forint értékű gyógyászati segédeszközzel gazdagodott az Erzsébet Kórház és Rendelőintézet. A németországi Johannita Segítő Szolgálattól érkező eszközöket ma délelőtt adta át dr. Kószó Péter a szolgálat vásárhelyi elnöke dr. Kallai Árpád főigazgatónak.

Kerekes székeket, infúziós állványokat, járókereteket és egyéb gyógyászati segédeszközöket adományozott a németországi Johannita Segítő Szolgálat a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézetnek.

Dr. Kószó Péter a szolgálat vásárhelyi elnöke elmondta: az eszközök használtak, de rendkívül jó állapotban vannak, így várhatóan éveken keresztül szolgálhatják majd a vásárhelyi betegek gyógyulását.

A több milliós adományt a kórház főigazgatója, dr. Kallai Árpád köszönte meg, aki emlékeztetett: nem első alkalommal kapnak segítséget a Johannitáktól, hiszen néhány évvel ezelőtt mintegy 900 kórházi ágy érkezett, amelyek egy része ma is használatban van.

– A közelmúltban terveztük gyógyászati segédeszközök beszerzését is, de a saját forrásainkból ennek csupán töredékét tudtuk volna megvenni – számolt be örömmel dr. Kallai Árpád.

A segédeszközök a mai napon érkeztek a kórházba, így rövidesen az osztályokra kerülnek. Az adományból részesül a Kovács-Küry Időskorúak Otthona, de segítséget jelent majd a házi ápolásra
szoruló betegeknek is.

Megszakítás