Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Győzött a Debrecen

Vereséggel kezdte az újévet az ASA-Consolis HNKC SE NB I-es női kézilabda csapata. A Balogh Imsi Sportközpontban a Debrecen nyert 34—27-re. A lelátón többek között a spanyol Barcelona sztárjátékosa, Nagy László is figyelemmel kísérte az eseményeket.

A tabella élmezőnyében található piros mezes DVSC  kezdte jobban a meccset, három gyors góllal. A hazaiak a kezdeti megilletődöttség után kiegyenlítetté tudták tenni a mérkőzést, többször egyenlítettek és rövid ideig vezettek is. A hajdúságiak könnyebben találtak a hálóba, míg a házigazdáknak minden egyes pontért alaposan meg kellett küzdeni. A félidő közepe táján akár nagyobb előnyt is szerezhetett volna a HNKC SE, ám ekkor ziccereket rontottak a vásárhelyiek. Így visszavette a vezetést a Loki, félidőben 13-12-es előnnyel rendelkeztek. A fordulást követőn ismét három gólra nőtt a debreceniek előnye, ám ezt a hátrányt még ledolgozta a félidő közepe táján a hazai csapat. Aztán a meccs befejező szakaszában egyértelmű fölénybe került a DVSC, amely a hajrában fokozatosan növelte előnyét. Az utolsó percekben már csak a vendégsiker nagysága volt kérdéses, a Loki végül 34—27-es győzelmet könyvelhetett el. A csarnok lelátóján a Barcelona sztárja, Nagy László is helyet foglalt, a kiváló átlövő a válogatottságról nem, viszont a meccsről nyilatkozott.

–  A testvérem barátnője a debreceni csapatban játszik, ezért tekintettük meg a meccset – mondta a szegedi származású kézilabdás. – Színvonalas, iramos versengést láthatott a közönség, amelyen a második félidőben érvényesült a Debrecen nagyobb rutinja és tudása. Barcelonában csak január 11-én kezdődnek az edzések, addig tart a pihenő. A bajnokságban ugyan három pont a hátrányunk a második helyen, de majd kiderül, hogy mit hoz számunkra a tavasz.

Az ASA-Consolis HNKC SE továbbra is a bajnoki tabella tizedik helyén áll. Legközelebb január 8-án, azaz most pénteken a Békéscsaba látogat Vásárhelyre. A serdülők 14, az ifisták 16, míg a felnőttek 18 órától lépnek pályára.

Megszakítás