Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyurta Gergely Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik

Nemcsak 1500 gyorson, hanem 400 vegyesen is indulhat Gyurta Gergely a windsori rövidpályás világbajnokságon. A fiatal úszó Hódmezővásárhelyen edzőtáborozik, a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Hargitay András úszókapitány először nem engedte, hogy Gyurta Gergelyt 400 vegyesen is induljon a decemberi kanadai rövidpályás világbajnokságon, végül úgy határozott, megváltoztatja döntését. Így az 1500 gyors mellett ebben a számban is ott lehet az ifjabbik Gyurta Windsorban. A felkészülés a hódmezővásárhelyi edzőtáborban zajlik.

– Ez egy mérhető sportág, és az 1500 gyors mellett én voltam a második legjobb 400 vegyesen. Ennek ellenére a szövetségi kapitány úgy ítélte meg, hogy nem indulhatok. Az edzőimmel és a családommal megbeszéltem, hogy ha választás elé állítanak minket, akkor inkább a 400 vegyes mellett döntök, de így sem engedték az indulásomat. Úgy éreztem, hogy ez egy szándékos hátráltatás volt a részükről. Örülök, hogy végül sikerült a helyzetet megoldani és mind a két számban részvételi jogot nyertem – mondta Gyurta Gergely.

A világbajnokságon a két versenyszám egy napon lesz majd, ami nehezíti a kanadai erőpróbát, ahol oda kell figyelni arra is, hogy a két szám között regenerálódni tudjon Gyurta Gergely, aki szoros beosztás mellett, koncentráltan készül a megmérettetésre.

– Hódmezővásárhelyen a szokásos bázisunk. Itt tudunk minőségi munkát végezni – jegyezte meg Gyurta Gergely.

A fiatal versenyző elmondta, változtatott hosszútávú elképzelésein. 2012 óta próbálkozik a nyíltvízi úszással, de az elvárt sikerek nem jöttek, ezért épp itt az ideje elengedi a hosszútávúszást. A 400 vegyes viszont korábban sűrű versenyszám volt Magyarországon, Gergely előtt hárman is álltak a hazai rangsorban, mára viszont Cseh László és Kiss Gergely sem preferálja ezt a számot. Így Verrasztó Dávid mellett felszabadult egy hely, ezt az üresedést használta ki Gyurta, és koncentrál a 400 vegyesre, amelyben nemcsak a kanadai vb-n, hanem a budapesti világbajnokságon is bizonyítani szeretne.

 

Megszakítás