Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Gyurta Kupa közel 300 diákkal

Második alkalommal rendezte meg a Szent István Általános Iskola Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó tiszteletére a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában a Gyurta Kupát.

 

Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó favorit számával, a 200 méteres mellúszással startolt a Gyurta Kupa Hódmezővásárhelyen. Második alkalommal rendezte meg a Szent István Általános Iskola az általános és a középiskolás diákoknak a versenyt. Az idei viadal arca Süli Ákos, aki egykor Szent Istvános diák volt, és a júliusi junior úszó Európa-bajnokság nagy reménysége.

 

Az úszógála célja változatlan: az úszás megszerettetése, a szabadidő hasznos eltöltése, a megszerzett úszástudás alkalmazása, az Egészséges Vásárhely Program népszerűsítése és az iskolák csapatszellemének erősítése – mondta Walterné Böngyik Terézia, az iskola igazgatója. A versenyen közel 300 diák ugrott medencébe. A vándorkupát az általános iskolák közül a Szent István, a középiskolák kategóriájában pedig a Bethlen Gábor Református Gimnázium vitte haza.

Megszakítás