Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Halászati joggal is fordultak Lázár Jánoshoz

Lakásügyben, vállalkozásfejlesztési kérdésekkel, útépítéssel és munkahellyel kapcsolatos témákban keresték fel legutóbbi fogadóóráján, Hódmezővásárhelyen Lázár János országgyűlési képviselőt. 

Főként az európai uniós pályázatokkal kapcsolatban érdeklődtek Lázár János országgyűlési képviselő legutóbbi fogadóóráján, Hódmezővásárhelyen. A vállalkozók pedig munkahelybővítéssel és vállalkozásfejlesztéssel összefüggésben kérték a segítségét, de a lakhatási és elhelyezkedési kérések sem maradtak el. Voltak olyanok is, akiket a természetes vizeken való halászati jog megszűnése, vagy a mártélyi holtág hasznosítása foglalkoztatott.

– A Halászati Szövetkezet több munkatársa keresett fel azzal a problémával, hogy a cégük elveszítette a halászati jogot Csongrádtól délre és nyilván megoldást keresnek arra, hogy a halászok is boldoguljanak. Kérésüket írásba foglalják és ezt követően a kormányzaton belül megpróbálunk segíteni nekik. A kormány döntése az volt, hogy az élővizeken a halászat szűnjön meg, az élővizek hasznosítása átkerült a horgászokhoz, a Magyar Horgász Szövetséghez, aki a mártélyi holtágnak is a hasznosítója. Javasoltam  az új használati jogot megkapó Mártélyi Tájvédelmi Nonprofit Gazdálkodási Szervezetnek, hogy vegye fel a Dobó Ferenc Horgászegyesülettel a kapcsolatot és lehetőség szerint egyezzenek meg minél hamarabb. A cél, hogy mindenki boldoguljon – közölte Lázár János.

Megszakítás