Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hamarosan megújulhat a Szabadság tér

A belváros után következő lépésként a Szabadság tér felújítása valósulhat meg Hódmezővásárhelyen. Ennek keretében korszerűsödnek az önkormányzati társasházak, az iskola, a plébánia, de még a stadion és a piac egy része is. A komplex beruházás a lakosság társadalmi helyzetének, életkörülményeinek, valamint a városrész közösségi funkciókkal való ellátottságának javulását szolgálja.

Az önkormányzat még 2010-ben nyújtotta be azt a közel 700 millió forintos támogatású pályázatot, amely keretében a Szabadság tér rehabilitációja megvalósulhat Hódmezővásárhelyen. A beruházás több mint 200 millió forint önrészt is igényel, melyről a legutóbbi közgyűlésen döntöttek. A program legfontosabb része az önkormányzati társasházak energetikai korszerűsítése lesz, de a Szent István Általános Iskola ebben a városrészben található épületét is renoválnák, ugyanis a külső homlokzata és a tetőszerkezete nagyon rossz állapotban van. Ennek a létesítménynek az alagsorában kerülne kialakításra egy közösségi tér is.

A tervek között szerepel még a stadion öltözőinek, a plébánia külső homlokzatának, a piaccsarnok egy részének, az utak, a járdák, valamint a zöld felületek felújítása. Nemrégiben a Szabadság téren élők számára fórumot szerveztek, ahol a lakók elmondhatták azokat a kéréseiket, melyeket a beruházás során szeretnének érvényre juttatni. Az ígéretek szerint az elhangzott igényeket, mint például a játszótér és a padok kihelyezése, figyelembe veszik a kivitelezés során. A támogatási szerződés megkötése, illetve a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhetnek el a munkálatok a Szabadság téren.

Megszakítás