A Debreceni Egyetem
Gazdálkodástudományi Kara rendezte meg a Magyar Közgazdasági Társaság
támogatásával a II. Ihrig Károly Tanulmányi Versenyt, amelyen a HISZK Eötvös
József Székhelyintézménye is képviseltette magát. A diákok a döntőben a III.
helyezéssel zártak.
A HISZK Eötvös
József Székhelyintézményéből a Nedelkovics Klára, Szabó Alexandra és Varga
Krisztina alkotta háromfős csapat indult el a II. IKTV versenyen, amely a
Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karának szervezésében zajlott. A csapat
harmadik helyezést ért el a megmérettetésen, amelyre az iskola tanára, Hegedűs
Katalin készítette fel a diákokat.
– Rengeteg
marketing könyvet átnéztünk, előbb a célokat vettük át, a tevékenységünket,
hogyan indítanánk be a vállalkozást, majd később pénzügyi tervet készítettünk –
mondta Varga Krisztina, versenyző.
A többfordulós
verseny legfontosabb eleme a 15 oldalas üzleti terv volt, amelyben a
képzeletbeli Aszalt Kft- t hozták létre a diákok, ahol egyaránt szempont volt
az előállított termék tökéletessége, olcsósága, és hogy a gyártási folyamat
környezetkímélő legyen.
– Azt, akartuk
elérni, hogy az emberek egészségesen táplálkozzanak. Aszalt gyümölcsöket,
zöldségeket szerettünk volna előállítani, adalékanyagok hozzáadása nélkül –
foglalta össze a vállalkozás célját Szabó Alexandra, versenyző.
A verseny több
fordulóban zajlott, amelyekben szükség volt a közgazdaságtan, az üzleti
gazdaságtan mellett a marketing alaposabb ismeretére is.