Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Harmincnégy produkció az amatőr művészeti fesztiválon

Több mint harminc produkcióval neveztek az idei amatőr művészeti fesztiválra, amelynek első selejtezőjét a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartották. A legjobban teljesítők a decemberi döntőbe jutnak tovább. 

A Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény diákjai évek óta visszatérő részvevői az Amatőr Művészeti Fesztiválnak. Csapataik zenés, táncos és színpadi produkcióval is készültek az idei tehetségkutatóra.

– Értelmileg akadályozottak iskolájaként szeretnénk a többségi társadalomnak is megmutatni azt, hogy a hozzánk járó fiatalok bizonyos művészeti ágakban, a saját teljesítőképességük határáig eljutva élményt tudnak nyújtani – mondta Jakabfi Zoltán a Kozmutza flóra Oktatási Intézmény gyógypedagógusa.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idén 28. alkalommal rendezte meg az Amatőr Művészeti Fesztivált. Ez a tehetségkutató hosszú éveken keresztül csak a városban működött, nemrégiben viszont kiterjesztették kistérségi szintre is.

– Ebben az évben 34 produkcióval neveztek, ebből 14 táncprodukció, de van vers, próza, ének, és még színjátszók is jöttek – mondta Somogyi Rózsa a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ népművelője.

A tehetségkutató második selejtezője november 30-án lesz. A döntőre pedig december 14-én kerül sor ugyancsak a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Megszakítás