Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Három hódmezővásárhelyi indul az Eb-n

Három hódmezővásárhelyi versenyző is indul hazai pályán a junior úszó Európa-bajnokságon. A közelmúltban szintén Vásárhelyen rendezett ifjúsági úszó országos bajnokságon vált biztossá, hogy a Hód Úszó SE-t Miksi Richárd és Kendi Csaba, míg a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó Vízilabda Clubot Süli Ákos képviseli a kontinensviadalon.

 

Hazai pályán három hódmezővásárhelyi úszónak is szurkolhatunk a júliusi Európa-bajnokságon. A hétvégi ifjúsági úszó országos bajnokságon véglegessé vált, hogy kik indulhatnak a kontinensviadalon.

 

– Miksi Richárdnak „A” szintje van, amit a felnőtt bajnokságon szerzett második helyével ért el. „A” szintes a 100 méteres férfi mellúszásban, „B” szintje van 50 és 200 méteres mellúszásban, az ifi ob-n mind a három távon dobogóra állhatott. A másik Hód Úszó-s versenyző, aki Eb-résztvevő lett, Kendi Csaba. Tavaly ifjúsági országos bajnok volt 50 mellen, most pedig 50 méteres férfi gyorsúszásban a második helyet szerezte meg. 50 mellen és gyorson fog indulni az Európa-bajnokságon – mondta Máté Hunor szaktanácsadó, a Hód Úszó SE vezetőedzője.

 

Az országos bajnokság 5 érmet hozott a Hód Úszó SE-nek, 50 méteres férfi gyorsúszásban Rozanovics Ádám is dobogóra állhatott, aki 16 századmásodpercre van a jövő évi budapesti világbajnokság FINA „A” szintjétől. Nagy küzdelem várható tehát, hogy ki kerül majd be a magyar csapatba.

 

A Kendi – Miksi kettősre az Eb előtt még 2 hét kemény edzés vár.

 

– Tényleg ez a legutolsó szakasza a felkészülésnek, itt a finomhangolások, utolsó simítások követeznek, igazából mondhatjuk, hogy majdnem készen állunk. Egyfajta előny, hogy hazai pályán úszhatunk, ahol minden nap edzünk, 5-6 órát – mondta Miksi Richárd, ezüstérmes országos bajnok úszó.

 

A másik vásárhelyi egyesületből, a Hódmezővásárhelyi Senior Úszó Vízilabda Clubból Süli Ákos szerzett kvalifikációt az Európa-bajnokságra. A fiatal sportoló bár az ob-n 100 mellen a középdöntőben egyéni csúcsot úszott, hat tizeddel megjavítva legjobbját, a döntőt túlizgulta. A hatodik helyen végzett. 50, illetve 200 mellen viszont kvalifikálta magát az Eb-re.

 

– Nagyon jó versenyző típus, ideális vele dolgozni, mert tényleg nem lehet olyat kérni tőle, amit ne csinálna meg, az összes feladatot a legjobb tudása szerint hajtja végre. Az úszósportban az a legfontosabb, hogy a testi adottság mellett fejben is rendben legyen – mondta Bán Sándor, a HSÚVC edzője.

 

Ákos legnagyobb ellensége az izgalom, ezt kell legyőznie, hogy minél eredményesebben szerepeljen a nemzetközi megmérettetésen, ezért az Eb előtt még néhány erőpróbán elindul az ifi úszó, hogy ne legyen idegen a számára a versenyszituáció sem.

Megszakítás