Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hat győztes a Virágos Hódmezővásárhelyért versenyben

Befejeződött a Virágos Hódmezővásárhelyért elnevezésű környezetszépítő verseny, amely idén elsősorban az előkertekre fókuszált. Évről évre egyre többen vesznek részt a megmérettetésen, nehéz dolga volt a zsűrinek, végül hat első helyezést hirdettek.

A Virágos Hódmezővásárhelyért elnevezésű versenyt az országos környezetszépítő programhoz hasonlóan 2004-ben hozta létre a hódmezővásárhelyi önkormányzat. Idén az értékelésnél elsősorban az előkertek gondozottságát vette figyelembe a szakmai zsűri.

– Nem mindegy, milyen az épített vagy a természeti környezetünk, hiszen befolyásolja hangulatunkat. Egy-egy csodaszép előkertre ránézni mindig jó érzés. Ezért is szerettük volna idén elsősorban azokat díjazni, akik nemcsak az udvarukat szépítik, hanem ugyanilyen gonddal tervezik, építgetik, csinosítják az utcai részt is, mert ez mindannyiunk nagy örömére szolgál – mondta Kecskeméti Rita. 

Az önkormányzati képviselő a Somogyi Béla utcában találkozott a környezetszépítő verseny egyik győztesével. Dr. Füvesi István egész évben gondosan ápolja környezetét. 

– Beköltözéskor itt szinte dzsungel volt, csupa gaz és kóró. Többször jártunk Ausztriában, és feltűnt, hogy gyönyörű futómuskátlikkal díszítik a házak. Hazaérve már több mint 15 éve elkezdtem minden szezonban 45 futómuskátlit telepíteni, egy részét elöl, egy részét hátul – mondta Dr. Füvesi István.

További díjazottak:

Szabadság Olvasókör

Dobos Istvánné

Kis Ernőné

Gallyas Ferencné

A 15 ezer forint értékű ajándék szponzorai:

Bíró Gergely egyéni vállalkozó

Fény kert Kft.

Csillag Gazda és Lovasbolt

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gorzsa Kertészet

 

Megszakítás