Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hatalmas érdeklődés kísérte az Újvárosi napot

Zenés produkciókkal, néptánc-, taekwondo, jazz-balett, és táncbemutatókkal, valamint sok más mellett gyermekműsorral is várták az érdeklődőket az Újvárosi napon.

Tömegeket vonzott idén az Újvárosi nap. A Széchenyi téren 12. alkalommal megrendezett eseményen a vadászkürtös ébresztő után, elsőként Almási István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki köszönetet mondott a városrész olvasókörének áldozatos munkájáért, majd az összefogásra hívta fel a figyelmet.

– Hódmezővásárhely változások előtt áll, és most különösen fontos, hogy mi vásárhelyiek összefogjunk a közös cél érdekében. Bízom benne, hogy Hódmezővásárhely egy nagyon dinamikusan fejlődő város lesz a jövőben is – mondta Almási István alpolgármester.

A változatos fellépők mellett kézműves foglalkozással, aszfaltrajz-versennyel, íjász- és hímzés bemutatóval is várták a szervezők az érdeklődőket, amelyek minden korosztály számára tartogattak meglepetéseket.

– Nevezhetjük egész napos családi programnak, mert Újvároson sok lakó ünnepnek becézi ezt a napot. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader csomagjához nyújtottunk be pályázatot, amely sikerrel zárult, és még sok támogatónak köszönhetően jött létre ez a mai nap – mondta Zsarkóné Sánta Zsófia, szervező, az újvárosi olvasókör elnöke.

A többhetes szervezőmunkát igénylő rendezvény fellépőnek kiválasztásához az olvasókör vezetősége a városrész lakosainak véleményét is kikérte, így kaphatott helyzet a sztárvendégek között többek között Kaczor Ferenc előadóművész, vagy Koltai László nótaénekes, a Nótasztár országos I. helyezettjének és nótatársainak műsora.

Megszakítás