Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Határtalan Zene Kórustalálkozó

A Fandante Kamarakórus Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját Határtalan Zene Kórustalálkozó című koncertjeire: 2012. május 18-án 17.00 órakor Szegeden a Piarista Templomban és 2012. május 19-én 16.00 órakor Hódmezővásárhelyen a Szentháromság (belvárosi) Templomba.

Közreműködők:

DEO GRATIAS

Kemence és Bernecebaráti Énekkar

MUSICA AUREA

Ipolysági Vegyeskar (Szlovákia)

FANDANTE

Hódmezővásárhelyi Kamarakórus

A találkozó létrejötte

A Deo Gratias Énekkar és a Fandante Kamarakórus tagjai között évekre visszanyúló barátság alakult ki, melynek gyökerei az együtt éneklés örömében rejlenek. 2011. májusában lehetőségünk nyílt egy közös koncertre a Musica Aurea Vegyeskarral, mely azóta is maradandó, szép élményt jelent a résztvevőknek. Ezek a közös emlékek hívták életre a májusi kórustalálkozót.

Az egyházzenei hónapra való tekintettel műsorunk központjába az egyházzenét állítottuk, változatos műsorunkat világi művekkel egészítjük ki.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, töltsünk együtt egy estét a szép énekszó és a határtalan zene jegyében.

Deo Gratias Énekkar

Az énekkar különlegessége, hogy két kórusból áll: a bernecebaráti és a kemencei egyházközségek tagjaiból. Az összefogás erejét akkor érezték meg a tagok, amikor egy kórustalálkozón – alkalmi formációt alkotva – együtt énekeltek. A bernecebaráti ének-kar korábban használta a Deo Gratias nevet, ami a szentmise latin végszava: Istennek legyen hála! A kórust Balogh László Atya keltette életre 2003-ban. Áthelyezése miatt Cserháti Ferenc irányításával az ének-kart sikerült életben tartani. Bővülő repertoárja mellett kötelességének tartja a közösség, hogy azt a célki-tűzést folytassa, amiért létrejött. Isten iránti hálából és teljes odaadással igyekszik szolgálni az Urat.

Musica Aurea

Ipolyság Város Vegyeskara a kóruszenei hagyományok ápolásának és a zene közösségformáló erejébe vetett hitnek jegyében alakult 1997-ben Wollent Andrea és Béres Gábor vezetésével. A kórus rendszeresen fellép városi rendezvényeken, jeles egyházi ünnepeken és egyéb kulturális rendezvényeken.

Vendégszerepelt Magyarországon is. 1999-ben a szlovákiai kórusok országos versenyén, a Kodály Napokon Galántán ezüst koszorús, 2002-ben arany koszorús minősítést kapott.

Fandante Kamarakórus

Hódmezővásárhelyi és környéki fiatalokból álló amatőr a’capella énekegyüttes. Alapító, művészeti vezető és karnagy Melegh Tamás. Változatos repertoárt alakítottak ki reneszánsz és egyéb klasszikus a’capella darabokból, gospel- és spirituálé-feldolgozásokból, kortárs magyar zene-szerzők darabjaiból. 2004-ben az együttes részt vett az 58. Llangolleni Nemzetközi Zenei Fesztiválon, Walesben, majd 2009-ben az olaszországi Rubanóban, a 28a RASSEGNA Rubanese di Canto Corale nemzetközi kórusfesztiválon. 2007-ben jelent meg első CD-lemezük Tengernek Múzsája címmel. A 2012-ben Bessenyei Ferenc Művészeti Díjjal kitüntetett kórus koncertjeivel és ünnepi fellépéseivel gazdagítja Hódmezővásárhely zenei és kulturális életét.

Megszakítás