Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Háy János Házasságon innen és túl című drámájával debütál a BFMK színköre

Premierre készül a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színjátszó köre. A tavaly ősszel alakult tizennyolc fős társulat egy egész estés, két felvonásos darabbal készül kilépni a „világot jelentő deszkákra”: május 3-án, pénteken este 7 órától Háy János Házasságon innen és túl című darabját mutatják be a BFMK-ban.

A BFMK Színköre által választott darab témája sokakat érintő mai problémákat feszeget, hiszen a párkapcsolat és a házasság olyan élethelyzet, amit senki nem tud, és senki nem is akar igazán kikerülni. Férfiak és nők, férjek és feleségek, barátok és barátnők. A barátok sörözőben beszélgetnek. A nők a kozmetikusnál. Szeretők titkos randevúkon, házastársak pedig otthon vagy úton, útközben. Ismerős szereplők, ismerős helyszínek és ismerős beszélgetések. A téma örökzöld: a boldogságot keresi mindenki. Ki házasságon innen, ki házasságon túl. Aki még innen van, belülre vágyik, aki benne van, másfelé kacsingat. És recept nincs, igen, mindenki másképp csinálja…

A szálakat Háy János kortárs dráma-író segít kibogozni, s mindezt a mai életünk nyelvezetével és szófordulataival teszi, amitől külön érdekessé is válik az előadás. A darab rendezője, Benkő Brigitta elárulta, hogy a darab végkifejletébe egy csavart is belevittek, de ez legyen meglepetés a nézőknek a pénteki bemutatón!

Megszakítás