Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hegedűs Zoltán: 2018-ban is lendületben Vásárhely

Számos olyan beruházás kezdődött és valósult meg Hódmezővásárhelyen 2017-ben, amelyre hosszú évek óta várt a város – állapította meg Hegedűs Zoltán alpolgármester az újévköszöntő hangversenyen, köszöntőjében.

 

A 2017-es esztendő a lendületről szólt – jelentette ki Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere a Fekete Sas dísztermében, a Városi Fúvószenekar hagyományos újévköszöntő hangversenyén.

 

– Számos olyan beruházás kezdődött és valósult meg, amelyre hosszú évek óta készültünk. Öröm és büszkeség az északi elkerülő, a bölcsődék és az óvodák felújítása, vagy a kórház fejlesztése. Épül a tram-tarin, megújulnak a város kerékpárútjai. Gondoltunk az idősekre is,  megdupláztuk a karácsony előtti Erzsébet-utalvány összegét. Segítettünk a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésében, és megajándékoztuk karácsony előtt őket, a városi gyermekkarácsonyon – sorolta az alpolgármester.

 

Hegedűs Zoltán úgy vélte: a kárpátaljai Mezővári óvoda építésére elehetnek legbüszkébbek a hódmezővásárhelyiek. 800 magánszemély, vállalkozás és civil szervezet járult az új óvodához.

 

– Példát mutattunk minden magyarnak a felelősségvállalás erejéről. Bebizonyosodott, ha összefogunk, minden álmunkat, tervünket képesek vagyunk megvalósítani. Azt kívánom, hogy a tavalyi lendület 2018-ban is folytatódjon, hogy azon az úton haladjon, amelyet Almási István jelölt ki. A Minőségi Otthoncsere Program 200 családnak biztosít lehetőséget, épül a keleti elkerülő, a tram-train, folytatódik az iskolák, óvodák, szakközépiskolák felújítása,  új könyvtár épül, fejlesztjük az ipari parkot. Izgalmas út áll előttünk. Ha mindezek megvalósulnak, városunk olyan feltételeket tud majd biztosítani, hogy európai összehasonlításban is megállja majd helyét Hódmezővásárhely. Ehhez összefogásra és a megkezdett munka folytatására van szükség. 2018-ban is tartsuk együtt lendületben Vásárhelyt – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán.

 

Az újévköszöntő, teltházas ünnepi hangversenyen a klasszikus zeneművek mellett modern darabok, az egyetemes zenetörténet ismert alkotásai is felcsendültek.

 

Megszakítás