Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hegedűs Zoltán a költségvetésről tárgyalt az orvosokkal

A városban praktizáló háziorvosokkal is tárgyalt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, hogy felmérje a szakma igényeit és javaslatait és mindezeket figyelembe véve dolgozzák ki a város a 2018-as év költségvetését. A cél az, hogy a jövőben valamennyi rendelő a legjobb színvonalon tudja kiszolgálni a betegeket Hódmezővásárhelyen. 

 

Cs. Szabó Zsuzsanna 20 éve praktizál Hódmezővásárhelyen és elmondása szerint most fordult elő először, hogy az aktuális költségvetés tervezésekor a szakma véleményét is megkérdezik. A doktornő abban az Agyag utcai rendelőben dolgozik, amelyet másik három épülettel együtt pályázati forrásból korszerűsít a város.

 

– Nagyon ráfért erre a rendelőre a külső-belső felújítás. Magam részéről a belső részt, amit lehetett, megoldottam, hogy kulturáltan lehessen dolgozni benne. Az, hogy a város a külső felújításokat elvégzi, elengedhetetlen. Nagyon köszönjük, hogy erre lehetőség van és belekerültünk abba a négy rendelőbe, amelyet felújít a város, teljesen az alapoktól a tetőig – mondta Cs. Szabó Zsuzsanna háziorvos.

 

A város a felújított rendelők bútorzatát is finanszírozza, vagy megtéríti, ha már valaki azt korábban megvásárolta – összegezte Hegedűs Zoltán a konzultáció egyik eredményét. De a felek abban is megállapodtak, hogy a most felújított 4 épület és 12 praxis mellett a többinek is a legjobb szolgáltatásokat kell nyújtania a betegek.

 

– Ennek kidolgozására összehívjuk a helyi háziorvosokat, hogy kitaláljuk, milyen formában lehessen pályázni. A kollegák első körben azt javasolták, hogy legyen lehetőség a saját rendelők felújítására, legyen lehetőség bútorzat vásárlására. Többek között az is felmerült, hogy minden rendelőben legyen defibrillátor, EKG és még sok-sok műszer. Azt gondolom, hogy mindenkinek az az érdeke, hogy a háziorvosi rendelők a legmagasabb színvonalon tudjanak kiszolgálni bennünket – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Ennek érdekében a város egy hároméves programot indít, hogy valamennyi rendelő ugyanolyan színvonalú szolgáltatásokat tudjon kínálni Hódmezővásárhelyen – emelte ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Megszakítás