Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hegedűs Zoltán: továbbra is az a város érdeke, hogy a tram-train elkészüljön

A városnak továbbra is az az érdeke, hogy a Szeged és Hódmezővásárhely közötti villamosvasúti rendszer megvalósuljon, azonban nem lehet megengedni azt, hogy aránytalanul magas költséggel – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere.

 

A korábbi kalkulációk helyett a bekerülési összeg duplája lehet a tram-train beruházás. Lázár János, a térség országgyűlési képviselőjeként sajtótájékoztatóján türelmet kért, és felszólította a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy tisztázza a fejlesztés körülményeit.

 

–  Szeged és Hódmezővásárhely fejlődéséhez, gazdasági potenciáljuk erősítéséhez, még nagyobb együttműködés szükséges. Emiatt is fontos a tram-train beruházás megvalósítása – mondta Mucsi László, a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője.

 

Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere is úgy gondolja, Hódmezővásárhely érdeke, hogy elkészüljön a tram-train, de a város nem engedheti meg azt, hogy elszálljanak a költségek.

 

– Akárhányszor beszéltünk erről, teljesen egyértelmű volt, és a városnak is ez az álláspontja, hogy ezt 100%-os európai uniós forrásból szeretnénk megépíteni – tette hozzá Hegedűs Zoltán.

 

Mindenekelőtt tisztázni kell, miért duplázódtak meg a költségek és végül mekkora az az összeg, melyből megtérülő tram-train épülhet. Addig a közműkiváltásokat felfüggesztik, azokat a munkákat, melyeket már elkezdtek, befejezik. A május 8-ától meghirdetett Andrássy utcai lezárás a Kaszap utca és a Kálvin tér között, csúszik – jegyezte meg.

Megszakítás