Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hetedik alkalommal rendezték meg a fúvószenekarok találkozóját

A János vitéz nyitánya, komoly- és könnyűzenei darabok, filmzenék, mazsorett bemutató – többek között ez volt a repertoár hétvégén Hódmezővásárhelyen a Kossuth téren, ahol Fúvószenekari találkozó részesei lehettek a látogatók. A vásárhelyi fúvósokon kívül ezúttal az abonyiak szórakoztatták a zenekedvelő közönséget.

Szombaton délelőtt háromnegyed tízkor zenés felvonulással kezdődött az idei Fúvószenekari találkozó, ahol a vásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Fúvószenekara, a Hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar, a Hód-Kristály Mazsorett csoport, valamint az Abonyi Fúvószenekar és mazsorett csoport lépett fel. A műsor a térzenék hangulatához nélkülözhetetlen műfajjal, az indulókkal kezdődött, de számos visszatérő és új zeneszám is felcsendült.

– A helyőrségi zenekar a János vitéz nyitányát játszotta el. Mi, a zeneiskola zenekara is játszottunk komoly zenét, filmzenét, könnyűzenét. Természetesen a mazsorett csoportok tagjai számára tánczenét is játszottak a zenekarok – mondta Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.

A Kossuth teret idén is benépesítette a zenekedvelő közönség, a vásárhelyi zenekarokon kívül az abonyiak műsora szintén nagy sikert aratott. Vágó Jánostól megtudtuk: az abonyi zenekarral tizenegyedik éve tart a kapcsolat, vezetőjük Csáki Kálmán ugyanis vásárhelyi gyökerekkel rendelkezik.

Vágó János egyébként hetedik éve szervezi meg a mostanihoz hasonló fúvóstalálkozót, amelynek idén is pozitív visszhangja volt.

– Nagyon örülök, hogy meg tudtuk rendezni ezt a találkozót. Szerintem nagyon sikeres rendezvény volt. A zenekarok nagyon jól érezték magukat és a Kossuth téri közönség pedig kitartóan hallgatta a fúvószenekarokat – tette hozzá az igazgató.

A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény következő rendezvénye a tanévzáró ünnepség lesz, amelynek június 18-án hétfőn 17 órakor a Fekete Sas nagyterme ad otthont.

Megszakítás