Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hetedik helyet szereztek a vásárhelyiek a kézilabda diákolimpián

Hetedik helyen végzett a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola leány kézilabda csapata az Országos Kézilabda Diákolimpia döntőjében. A helyezésért négy mérkőzést játszottak a lányok a csoportmeccsek és a helyosztó összecsapás során.

A Katolikus Általános Iskola csapata a 7. helyet szerezte meg a Kézilabda Diákolimpia döntőjében. A helyezésért négy mérkőzést, három csoportmeccset és egy helyosztót játszott az együttes.

– A két négyfős csoportból az „A” jelűbe kerültünk be. Három ellenfelünkkel a csoportban találkoztunk, itt egy győzelmet és két vereséget értünk el. A három 3 pontos csapat összevetésében a csoport 4. helyén végeztünk, így kedden délelőtt játszottunk a 7. helyért, amelyet sikerült megnyerni az ózdi csapat ellen – mondta Bokor János, testnevelő.

A diákolimpián az egyetlen szempont, hogy a versenyző diák a nevező iskolába járjon, nem feltétel, hogy kézilabdázó legyen. A 12 fős csapatból csupán 8-an űzik ezt a sportágat versenyszerűen, ők a legtöbben a vásárhelyi klubnak a tagjai, de van olyan is, aki szegedi egyesületben játszik. Erre szükség is van, hiszen a klubok nélkül, iskolai körülmények között nem lett volna lehetőség a megfelelő felkészülésre. A diákolimpikonok ötödikesekként a hatodikosok korcsoportjában versenyeztek, így a döntőbe jutás is kiemelkedő eredménynek számít.

– A labdás sportágakban most jutottunk először el nem labdarúgásban az országos diákolimpia döntőjéig. A kislányoknak ez egy nagy lökést jelentett, átélték egy évvel fiatalabban, amit remélhetőleg jövőre is át fognak élni. Hátha egy csillogó éremmel jutalmazza az élet a munkájukat – mondta Bokor János.

A kézilabdás lányok az országos kézilabda utánpótlásban rendezett versenyek eredményei alapján, a 2000-es születésűek között a IV. helyen állnak, így az őszi szezonban újabb megmérettetések várnak rájuk. Most a nyári levezető edzések után a pihenés következik.

Megszakítás