Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hétvégén indul a MEZI fesztivál Székkutason

A hétvégén három napon át ismét a Mezi Fesztivál szórakoztatja a Székkutasiakat. A számtalan rendezvény közül az egészen kicsiktől a fiatalokon át az idősebb korosztályig mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozást. A szervezők a környező településről is várnak érdeklődőket.

Jövő hét végén, vagyis július 13 és 15 között immár harmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Mezi Fesztivál, amelynek most is három pillérre lesz: a sport, a kultúra és a zene.

– Tartalmas és színvonalas programokat tudunk biztosítani minden érdeklődő számára. A legfiatalabbakra és a legidősebbekre is gondoltuk. Valamennyi korosztálynak szeretnénk megfelelő szórakozást biztosítani – mondta Horváth Zoltán főszervező.

Jövő hét pénteken július 13-án, Székkutason a sportpályán ünnepélyes keretek között 18 órakor veszi kezdetét a háromnapos rendezvény. Este a Punk’n’Roll és a Rockefeller ad koncertet, amit Házaspárbaj címmel egy táncos színházi előadás követ a nagyszínpadon. A fesztivál első napjának zárásaként késő este három országos hírű lemezlovas: DJ Kohary, DJ Budai, valamint DJ Szeka gondoskodik a jó hangulatról. Szombaton és vasárnap a civil szervezetek kerülnek a középpontba.

– Próbálunk minél több székkutasi, illetve hódmezővásárhelyi, valamint a kistérségbe tartozó civil szervezetnek bemutatkozási lehetőséget biztosítani a rendezvényen – tette hozzá a főszervező.

Sportrendezvényekről is gondoskodnak a szervezők. Lesz horgász és ping-pong verseny, grundfoci bajnokság, rögbi és baseball mérkőzések, valamint vadászkutya bemutató. A három nap során nagy hangsúlyt fektetnek a kisgyermekek szórakoztatására is.

– Nagyon fontosnak tartjuk a gyerekeket, így szombaton és vasárnap Panka bohóc lovas kocsival megy körbe a településen. A gyerekek felszállhatnak a kocsira, majd különböző játékos feladatok keretében ajándékokat nyerhetnek, de lesz emellett korongozás Szénási János részvételével, valamint arcfestésre és lufi fújásra is lehetőség nyílik. Azt hiszem üde színfoltja lesz a gyermekprogram a fesztiválnak – mondta a főszervező.

Mindezeken kívül Labozár Antal könyvbemutatójára, tánc és harcművészeti bemutatókra, harmonika koncertre, erősember választásra és esténként rock és könnyűzenei koncertekre kerül sor a jövő heti Székkutasi Mezi Fesztiválon, amelyre a helyiek ingyen juthatnak el, a környék településeiről érkezők pedig pénteken 1000, szombaton 600, vasárnap 800 forinttért juthatnak be, de három napra szóló kedvezményes jegyek is vásárolhatók.

Megszakítás