Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hétvégén nyílik a sószoba a strandfürdőben

Hétvégétől speciális sószobával várja vendégeit a Török Sándor Strandfürdő. A légúti megbetegedések kezelésére alkalmas helyiséget kedvezményes akciókkal veheti igénybe minden korosztály. A hangulatfények mellett filmvetítési lehetőséget is biztosítanak az érdeklődőknek a kellemesebb időtöltés érdekében. Most szombaton és vasárnap bárki ingyen kipróbálhatja az új szolgáltatást.

A strand rekreációs szárnyában lett kialakítva a sószoba, amelyet korosztályi megkötés nélkül bárki igénybe vehet. A só jótékony hatása ősidőktől ismert, mellékhatások nélkül gyógyítja az asztmát és a különböző allergiás megbetegedéseket, mivel tisztítja a tüdőt és a hörgőket. A speciális helység rendszeres használata ezen felül enyhíti a koncentrációs és alvászavarokat, illetve a só antibakteriális hatásának köszönhetően a problémás bőrbetegségek tüneteinek kezelésében is segít. A strand vezetése a hatékony használat érdekében ezer sótéglából alakította ki a helyiséget.

– Jól látható, a falak körbe vannak rakva sótéglával, ami azonban érdekessége a dolognak, hogy a padlóra 3-4 cm vastagságban úgynevezett sóhomokot szórtunk le. Ennek az a jelentősége, hogy felverődik. A gyerekek ha játszanak, akkor nagyon finom sóport vernek fel, ami terjed a levegőben és ennek belégzése teszi intenzívebbé a só által kifejtett hatást. Ha a kisgyerekek lehajolnak, játszanak, sóvárat építenek – mint most én –  máris jobban beszívják a párát. Ennyitől már én is jobban érzem a só illatát – mondta Antalóczi Péter a Hód-fürdő Szolgáltató és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója.       

A komoly allergiás megbetegedésben szenvedő fürdővezető sókezeléssel kapcsolatos pozitív tapasztalatai adták a beruházás ötletét. A kedvező élettani hatással bíró szoba kényelmére is odafigyeltek. Mivel az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenkit várnak a napokban elkészült helyiségbe, ezért azt úgy alakították ki, hogy többféle funkciónak is megfeleljen. Három felnőtt kényelmesen tud benne relaxálni, azonban szükség esetén egyidejűleg hat óvodás és egy óvónő részvételével különféle foglalkozások megtartására is alkalmas. Mindemellett hangulatvilágítás és filmvetítési lehetőség is a vendégek kényelmét szolgálja. A létesítmény hivatalosan a hétvégén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

– Szombaton és vasárnap déltől este nyolc óráig mindenkit szeretettel várunk egy fél órás etapra. Ezt a kipróbálási lehetőséget mindenkinek ingyen biztosítjuk. Aki ezen a két napon megvált egy 10 alkalmas bérletet, annak ezért az árért 13 belépési lehetőséget adunk. Ezzel az akcióval nyitjuk meg a sószobát – tette hozzá az ügyvezető.

A sószoba jövő héttől minden hétköznap délután kettőtől este nyolc óráig, hétvégén pedig déltől este nyolc óráig várja a vendégeket. Minden alkalommal 50 percet lehet a sópárában tartózkodni.

Megszakítás