Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hétvégén rendezik a Nagy Sportágválasztót

Hétvégén rendezik meg az V. Nagy Sportágválasztót a Hódtói Sportcentrumban, ahová az előzetes jelentkezések alapján már pénteken több mint 3500 óvodás, általános és középiskolás gyermek látogat ki, így a szombati programokkal idén akár a tavalyi hatezres látogatói rekordot is megdöntheti a rendezvény.

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség szervezésében idén szeptember 21-22-én tartják a Nagy Sportágválasztót. Az ötödik alkalommal életre hívott esemény egyik különlegessége, hogy a Városi Stadion felújítása miatt a Hódtói Sportközpontban kerül megrendezésre, ahol nemcsak a mellette lévő zöld területet, hanem a speciális sportágak számára kiépített pályákat is lehet használni. 34 sportegyesület 20 kipróbálható sportággal képviselteti magát, de a sportágakat bemutató nagyszínpadon világ- és Európa-bajnok küzdősportolók, testépítők, táncosok bemutatóit is láthatják a nézők.

– Amióta a városban van sportágválasztó, kibéreltük magunknak a fizikai számok tekintetében a második helyet az országban, ami figyelemre méltó, mert nagyvárosok: Debrecen, Szeged is rendeznek sportágválasztót. Létszámban, a résztvevő egyesületek számában Budapest után a második szokott lenni Hódmezővásárhely. A minőség tekintetében pedig aranyérmes – mondta Sarusi-Kiss József, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke.

Az előzetes jelentkezések alapján rendkívül nagy az érdeklődés, amely jó lehetőséget jelent a sportegyesületek számára is, hogy tagjaik számát bővítsék.

– A előzetes regisztráció alapján 3500 fő óvodás, általános iskolás és középiskolás fog kilátogatni pénteken a sportágválasztó rendezvényre, amely tekintélyes szám, így aztán megcélozhatjuk a kétnapos rendezvényen az 5-6000 főt  – mondta Horváth Zoltán sportreferens.

A rendezvény kísérő programjai között szerepel az Európai Autómentes Világnaphoz kapcsolódó kerékpáros ügyességi és a duatlon verseny, amely a környezettudatos életre is fel kívánja hívni a figyelmet, de az EVP is szervez a helyszínre szűréseket a fiatalok számára.

Megszakítás