Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hetvenhetedszer is énekelt az ifjúság

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tornatermében rendezték meg az idei Éneklő Ifjúság mozgalomhoz kapcsolódó városi hangversenyt. A 77. alkalommal tartott találkozóra öt intézményből 7 kórus érkezett, akik többek között népdalokat és a zeneirodalom klasszikusait szólaltatták meg.

1934-ben indult útjára az Éneklő Ifjúság Hangverseny mozgalom, amelyet Hódmezővásárhelyen a 77. alkalommal rendeztek meg. Az esemény célja, hogy minél több gyereket csábítson a kórusokba, és hogy megismertesse a hallgatósággal a közös éneklés élményét.

– Minősítést nem kérünk, nem az a cél, hogy megtudjuk, ki kap aranyat, ki ezüstöt, ki bronzot, ki semmit, hanem hogy minőségben felkészüljünk – mondta Tatár Sándorné szervező, a Klauzál Gábor Általános Iskola ének-zene munkaközösség-vezetője.

Öt iskola 7 kórusa jelentkezett a hangversenyre. Művekre vonatkozó kitétel nem volt. A résztvevők főként a zeneirodalom nagyjait vonultatták fel, de népdalokkal is készültek.

– Mindenféle művet hallhatunk, a könnyű zenétől a komolyzenéig. Schubertet, Kodályt és sok-sok népdalt – ismertette Tatár Sándorné.

A Berei Erzsébet, Győri Sára, Szász Krisztina és Almási István alpolgármester részvételével figyelő és fülelő négytagú zsűri egyik fontos feladata volt, hogy a legszebb produkciót a májusi, szegedi Kisszínházban tartandó Gálahangverseny fellépői közé delegálja.

Megszakítás