Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

HÓD – IPARI PARKOT ÉS A 47-ES FŐKÖZLEKEDÉSI UTAT ÖSSZEKÖTŐ KÜLTERÜLETI ÚT ÉPÍTÉSE

A Dél-alföldi Operatív Program keretében az Európai Unió támogatásával valósult meg az a nagyszabású beruházás, amely a hódmezővásárhelyi Ipari Park és a 47-es főközlekedési út összekötését célozta meg. A közel 650 millió forintnyi beruházásból mintegy 100 millió forint önrészt vállalt Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A betelepülő Hód-Ipari Park elérhetősége eddig a pillanatig csak a városközponton keresztül volt biztosított, ezért több szempontból is örömteli, hogy át tudjuk adni ezt az útszakaszt, amely tehermentesíti a város közlekedését, javítva ezzel az városban élő polgárok komfort-érzetét, továbbá könnyebb elérhetőséget is biztosít az iparterület számára. Az összekötő út építése nemcsak a környezeti ártalmak csökkenésével jár, hanem ezzel a fejlesztéssel lehetőséget biztosít az Ipari Parkban a gazdasági, kereskedelmi és egyéb szolgáltatások fejlődéséhez, így a település jövedelemteremtő képességéhez is nagymértékben hozzájárul.
A közlekedési fejlesztések legfontosabb célja az elérhetőség javítása, a globális és regionális versenyképesség növelése, valamint a társadalmi-gazdasági és a területi kohézió erősítése. Az elérhetőség minősége döntően befolyásolja a gazdaság versenyképességét és növekedését. A jó megközelíthetőség vonzza a működő tőkét, orientálja a vállalkozások telephelyválasztását, közelebb hozza a beszerzési és értékesítési piacokat, nagyobb teret ad a munkaerő mobilitásának és lehetővé teszi többletjövedelmek realizálását a nemzetközi áruszállítás kiszolgálása révén. A jó közlekedési infrastrukturális feltételek előmozdítják a települések felzárkózását és a gazdasági fejlettség térbeli kiegyenlítését. A színvonalas közlekedési infrastruktúra és elérhetőség biztosítása közvetlenül is hat az ott élők életminőségére.
A pályázati siker bizonyíték arra, hogy érdemes fejlesztésekben gondolkodnunk, hiszen a folyamatos innovatív képesség biztosítja azt, hogy térségünk sikeres és vonzó legyen. Ezek a sikerek arra ösztönöznek mindannyiunkat, hogy a jövőben is kemény munkával és hasonló lelkesedéssel dolgozzunk céljaink megvalósulása és térségünk fejlődése érdekében.
Az összekötő út elején az új körforgalom dísze lesz Nepomuki Szent János, a hazai parasztbarokk legkedveltebb szentjének szobra, amely 1778-ban készült. A szobor több helyen állt már, de remélhetőleg most megfelelő környezetben talál végső otthonra. Nepomuki Szent János a hídon, úton, vízen járók védőszentje. Vigyázzon innentől kezdve ő az itt közlekedők biztonságára.

A beruházásról bővebb információk ezen a hivatkozáson érhetők el.

Megszakítás